Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HBO Now eerst naar Apple vanwege populariteit HBO Go

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2015, 9:49 CategorieStreamingdiensten

De reden dat Apple en HBO een deal hebben kunnen maken, is vanwege de populariteit van HBO Go op de platformen van Apple. Zo’n zestig procent van al het HBO Go-verkeer kwam van allerlei Apple-producten vandaan.

HBO Now exclusief naar Apple TV vanwege HBO Go

Mocht je je hebben afgevraagd waarom Apple en HBO een exclusieve deal van drie maanden hebben gemaakt over de beschikbaarheid van HBO Now, dan hebben we daar het antwoord op. HBO Go was zo populair op de platformen van Apple, zo’n zestig procent van al het HBO Go-verkeer kwam daar vandaan, dat het eigenlijk gewoon de meest logische stap leek voor beide bedrijven. HBO Go werd dus voornamelijk bekeken op Macs, Apple TV, iPhones en iPads. De dienst is sinds 2011 beschikbaar op iOS en sinds 2013 op Apple TV.

Het verschil tussen HBO Go en HBO Now is dat je geen kabelabonnement nodig hebt om HBO te kunnen ontvangen in het geval van Now. Daar waar Go ook nog eens een app voor het bekijken van HBO voor onderweg is, kun je HBO Now straks overal op bekijken. Je hebt daarvoor wel een maandabonnement van 14,99 dollar per maand nodig, wat bijna twee keer zo duur is als bijvoorbeeld Netflix. Wanneer HBO Now naar Nederland toe komt, is helaas nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wat de dienst voor ons gaat kosten.

Wanneer die deal van drie maanden afgelopen is, dan is de kans groot dat HBO Now ook naar Android toe komt. Waarom? Omdat Google een I/O-presentatie geeft, vlak voordat de deal van drie maanden tussen HBO en Apple is afgelopen. Mogelijk krijgen we dus een verrassing tijdens die presentatie, waarin Google plannen bekendmaakt voor de komende maanden, in de vorm van HBO Now voor Android. Dit kan ook inhouden dat HBO Now naar een hoop andere platformen komt, maar Android is de meest belangrijke.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.