Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HBO gaat achter VPN-piraten aan

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2015, 10:39 CategorieStreamingdiensten

HBO heeft aangekondigd het er niet bij te laten zitten als het om de VPN-piraten gaat: mensen die HBO Now kijken en niet in de VS wonen. Netflix had onlangs ook al zijn beleid aangepast: de kans is aanwezig dat je abonnement wordt opgeschort.

VPN-piraten niet veilig bij HBO

In een poging HBO over het algemeen toegankelijker te maken en piraterij tegen te gaan met de lancering van HBO Now, heeft HBO zich opengesteld voor een andere vorm van piraterij: VPN (Virtual Private Network). Met zo’n VPN kun je een regioblokkade omzeilen (wel met een bestaand abonnement op de videostreamingdienst) en daardoor toegang krijgen tot content die nog helemaal niet in jouw regio beschikbaar is. Voorlopig is HBO Now enkel en alleen in Noord-Amerika beschikbaar – een internationale releasedatum is niet bekend.

Terwijl HBO de gemiddelde internetgebruiker dus weg probeert te houden van piratenwebsites, vecht het ondertussen tegen VPN-klanten. Die mensen gebruiken dus HBO Now vanuit een ander land dan Noord-Amerika. En het zijn die mensen die nu een waarschuwing van HBO kunnen verwachten met daarin de boodschap dat ze met dat ongeautoriseerde gebruik moeten stoppen, want anders bestaat de kans dat hun abonnement wordt opgeschort. Je doet namelijk iets dat niet mag volgens de gebruikersvoorwaarden van de dienst.

Netflix is er iets lakser in. De dienst heeft wel aangekondigd dat het gebruikers kan bannen van de videostreamingservice, maar in feite heeft niemand daar wat aan. Netflix niet, want die verliest zijn kijkers, en de productiemaatschappijen niet, want die verliest inkomsten wanneer Netflix kijkers verliest. En consumenten winnen er ook niets mee op de langere termijn. De reden dat mensen gebruikmaken van een VPN, is omdat er content is of features zijn die aantrekkelijker zijn dan wat er beschikbaar is in de eigen regio.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.