Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

George R. R. Martin werkt aan nieuwe HBO-serie

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2015, 9:43 CategorieStreamingdiensten

George R. R. Martin werkt opnieuw samen met HBO aan een andere serie, genaamd Captain Cosmos; de serie speelt zich in 1949 af. Gooit die serie roet in het eten voor de fans van de Song of Ice and Fire-boeken?

Captain Cosmos: een nieuwe serie op HBO

Auteur George R. R. Martin heeft met de verfilming van zijn Song of Ice and Fire-boeken een gigantische hit in handen in de vorm van Game of Thrones op de betaalzender HBO. De serie is hevig geïnspireerd door die boekenserie, die de schrijver nog moet afronden. Terwijl Martin daar nog mee bezig is, wordt ondertussen aangekondigd dat HBO en de auteur straks opnieuw de handen ineen slaan voor een andere serie: Captain Cosmos. Dat is een serie over een sci-fi-schrijver in 1949. Meer is er nog niet over de show bekendgemaakt.

Martin is geen vreemde als het op televisiewerk aankomt. In de jaren tachtig werkte hij al aan een Twilight Zone reboot, samen met Michael Cassutt; Cassutt schijnt nu de schrijver te worden van de eerste aflevering van Captain Cosmos. Martin werkt dus lekker door met z’n televisiewerk, maar ondertussen wachten fans al jaren op het zesde Song of Ice and Fire-boek van de schrijver: Winds of Winter. Het vorige boek, genaamd A Dance with Dragons, kwam alweer in 2011 uit. En fans vinden dat ze nu wel genoeg geduld getoond hebben.

Vorige week kwam nog naar buiten dat Winds of Winter vlak voor de lancering van het zesde seizoen van Game of Thrones zou verschijnen; dus als we de standaard release cycle van Game of Thrones aanhouden, dan komt het zesde boek voor april 2016 uit. Ondertussen hebben de seriemakers van HBO al aangegeven materiaal te hebben gebruikt van het zesde, ongepubliceerde boek voor afleveringen in het vijfde seizoen – ja, Game of Thrones gaat de boeken voorbij. Captain Cosmos verschijnt mogelijk pas na het afleveren van het zesde boek.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.