Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eerste vier afleveringen Game of Thrones seizoen 5 gelekt

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2015, 10:45 CategorieStreamingdiensten

Het is de angst van elke serieproducent: dat alle of enkele afleveringen van je show online staan, nog voordat die überhaupt zijn uitgezonden. Maar het overkwam HBO helaas, met het vijfde seizoen van de serie Game of Thrones.

Eerste vier afleveringen vijfde seizoen Game of Thrones online

De eerste vier afleveringen van het vijfde seizoen van Game of Thrones staan al online en zijn al te downloaden voor iedereen die daar interesse in heeft. De afleveringen doken zondagmiddag op, voordat dat vijfde seizoen in première ging op de betaalzender en videostreamingdienst HBO de eerste aflevering op zondagnacht, Nederlandse tijd, had uitgezonden. Binnen enkele uren nadat de episodes online stonden, waren ze al meer dan vijftigduizend keer gedownload. HBO heeft inmiddels gereageerd op de kwestie.

De afleveringen zijn gelekt door de groep mensen die vooraf zijn voorzien van die afleveringen, zodat ze er een mooi stukje over zouden kunnen schrijven voor verschillende (online) publicaties. Wie er precies verantwoordelijk is, weet HBO nog niet. Maar het bedrijf gaat er alles aan doen dit voor de volgende keer te voorkomen. Wellicht houdt dit in dat journalisten voor seizoen zes wellicht minder vrijheid krijgen of de serie helemaal niet vroegtijdig krijgen te zien – de consequenties van deze actie zijn helaas nog niet naar buiten gebracht.

Ondanks het feit dat Game of Thrones al jaren één van de meest illegaal gedownloade series op de planeet aarde is – en de makers daar hun dankbaarheid hebben uitgesproken – is dit toch een pijnlijk moment voor HBO. De dienst lanceerde namelijk vlak voor het vijfde seizoen de videostreamingdienst HBO Now, die nog niet beschikbaar is in Nederland. Met het vijfde seizoen van Game of Thrones probeerde HBO nog een aantal mensen over te halen een abonnement aan te schaffen. Daar helpen dit soort lekken niet bij.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.