Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert volledig digitale DCD-50 CD-speler

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2015, 12:04 CategorieMediaspelers

Denon heeft een nieuw model in zijn designserie aangekondigd. In navolging van de PMA-50 stereoversterker verschijnt nu de bijpassende DCD-50 CD-speler. Het meest opvallende kenmerk van de DCD-50 is de volledig digitale signaalverwerking van DCD naar PMA.

Denon DCD-50

De Denon DCD-50 heeft een slot-in DCD-drive die geschikt is voor zowel audio-CD’s als disks met MP3-/WMA-bestanden. De digitale signalen worden zorgvuldig afgeschermd en naar de coaxiale digitale uitgang verzonden, die verbonden kan worden met de perfect bijpassende PMA-50. Eenmaal verbonden zorgen de volledige digitale signaalverwerking en de in de versterker gebruikte originele Denon-geluidstechologieën, zoals AL32 Processing en DAC Master Clock Design. Ook als de DCD-50 niet wordt gecombineerd met de PMA-50 of andere versterkers met digitale ingangen bevat hij nog altijd een 32-bits 192kHz D/A-converter met hoge precisie die kan worden aangesloten op elke willekeurige standaardversterker met een normale analoge cinch-audio-ingang.

Denon-DCD-50-1

Het compacte chassis kenmerkt zich door een luxe afwerking. Zachte accenten in mat aluminium zijn gecombineerd met heldere zilveren kleurtonen en glossy en matzwarte oppervlakken. Dankzij het automatisch roterende OLED-display kan hij zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Met de afneembare voeten en schroefdoppen is aanpassen van de opstelling ook mogelijk. Voor maximaal gebruiksgemak is een ergonomisch vormgegeven afstandsbediening meegeleverd die ook gebruikt kan worden voor de PMA-50.

Muziekliefhebbers kunnen bovendien profiteren van een maximale audiokwaliteit bij gebruik van de nieuwste audiobronnen met hoge resolutie dankzij de USB-B-verbinding van de PMA met een PC of Mac om PCM- en DSD-audiotracks met hoge resolutie af te spelen.

Beschikbaarheid en prijs

De DCD-50 is vanaf juni verkrijgbaar in een zwart/ zilverkleurige afwerking, voor een consumentenadviesprijs van 449 euro.


€ 299,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 299,00

Binnen ? werkdagen

Bekijk

€ 299,00

Binnen 5+ werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.