Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De Chromebit maakt van je tv een Chrome OS-computer

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2015, 8:46 CategorieAccessoires

Google heeft een nieuwe dongle voor je televisie aangekondigd: de Chromebit. Deze hdmi-stick brengt het Chrome OS naar je televisie toe. De Chromebit is in samenwerking gemaakt met de fabrikant Asus.

Chromebit: maak van je tv een Chrome OS-pc

Google heeft een nieuwe, goedkope manier aangekondigd om het Chrome OS, het besturingssysteem van de Chromebooks, naar je televisie te krijgen: de Chromebit. De Chromebit is in feite een Chromebook, maar dan in de vorm van een hdmi-dongle. Je plugt het apparaatje in een hdmi-poort op je televisie of monitor en hebt daarmee direct toegang tot het Chrome OS. De Chromebit kost in Noord-Amerika honderd dollar, wat weer vijftig dollar goedkoper is dan de goedkoopste Chromebook, en tovert je televisie om tot een volledig werkende pc.

De eerste Chromebit – waarschijnlijk worden er straks meer door andere fabrikanten gemaakt – is gemaakt door computerfabrikant Asus. Deze Chromebit heeft behoorlijk wat kracht onder de motorkap: Rockchip 3288 ARM Cortex-A17-processor, 2GB aan werkgeheugen, een Mali 760-gpu, 16GB aan intern geheugen en heeft verder een usb-poort en beschikking over bluetooth 4.0 en wifi 802.11ac. Hoewel de Chromebit een stuk groter is dan de Chromecast van Google, kun je hem lichtelijk om de tv heen buigen om hem te verbergen.

Google heeft aangegeven dat het apparaat straks honderd dollar gaat kosten in Noord-Amerika, wanneer het ergens in de zomer verkrijgbaar is. De Chromebit komt dan uit in drie kleuren: zilver, blauw en oranje. Omdat dit slechts de eerste generatie Chromebit is die ook nog in zijn testfase zit, is nog niet bekend hoelang de Chromebit werkt op één batterijontlading. Verder geeft Google aan dat het bedrijf graag ziet dat andere fabrikanten ook hun eigen Chromebit gaan fabriceren. Wanneer dit apparaat naar Nederland toe komt, is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.