Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

DareDevil-serie nu al populair onder illegale downloaders

Geschreven door
Geplaatst op20 april 2015, 9:26 CategorieStreamingdiensten

Uit onderzoek van Expicio, een bedrijf dat illegale downloads trackt, blijkt dat DareDevil nu al een populaire serie is onder downloaders. Volgens de data staat die op de tweede plek, achter de HBO-serie Game of Thrones.

DareDevil al flink gedownload

Het is nu iets meer dan een week geleden dat DareDevil werd uitgebracht op Netflix en volgens Expicio, een bedrijf dat illegale downloads trackt, is de serie nu al extreem populair onder downloaders. Sterker nog: de serie schijnt nu al op de tweede plek te staan qua aantal downloads, achter de HBO-serie Game of Thrones. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat DareDevil al door 2,1 miljoen unieke gebruikers is gedownload. Ter vergelijking: Game of Thrones is door 6,5 miljoen unieke gebruikers binnen gehengeld.

Opvallend is echter dat DareDevil vaak gedownload is in landen waar de dienst gewoon beschikbaar is met abonnementen van rond de tien euro per maand. Zo Brazilië heeft 190,274 torrentdownloads tussen 10 en 16 april binnen gehaald. India 149,316, Noord-Amerika 144,351, Groot-Brittannië 119,891, Frankrijk 105,473 en Australië 101,025. Op India na, is Netflix gewoon in de rest van de landen verkrijgbaar waar de serie het meeste download is. Netflix ziet illegale downloads als de grootste concurrent, op dit moment.

Netflix verwijst daarvoor naar een Google Trends-grafiek, gebaseerd op Nederlandse zoekresultaten, waarin te zien is hoe vaak mensen op termen als Netflix, HBO en Popcorn Time zoeken. In de afgelopen zes maanden is de term Popcorn Time significant vaker gebruikt en staat daardoor nu op gelijke hoogte met Netflix, ver boven HBO. Netflix noemt deze data ontnuchterend. En dat is te begrijpen, aangezien Popcorn Time de potentie heeft om marktaandeel weg te snoepen van de streamingdiensten die wel geld voor de service vragen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.