Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

DareDevil keert terug voor een tweede seizoen op Netflix

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2015, 9:46 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft bekendgemaakt dat de gewelddadige DareDevil-serie terugkeert voor een tweede seizoen op de videostreamingdienst. Het publiek heeft gesproken door massaal de eerste dertien afleveringen te bekijken.

Meer actie van blinde superheld DareDevil

Het is inmiddels routine geworden: Netflix lanceert een nieuwe serie of een nieuw seizoen van een populaire serie in z’n geheel op de videostreamingdienst en een groot deel van de abonnees zetten de televisie pas uit wanneer alle afleveringen bekeken zijn. Oké, het klinkt wellicht nét even te overdreven, maar het gros van de Netflix-abonnees kijken zo’n serie toch wel binnen een week uit. En op basis van dat soort enthousiasmerende statistieken, bepaalt Netflix of er een nieuw seizoen van de serie in kwestie komt.

En dat is nu het geval. Netflix en Marvel kondigen namelijk aan dat DareDevil terugkeert voor een tweede seizoen. Dat seizoen moet in 2016 van start gaan, maar een datum is nog niet gegeven. Waarschijnlijk zal het rond dezelfde periode zijn als dit jaar. Er is ook nog een plot vrijgegeven, maar we kunnen er vergif op innemen dat we ongetwijfeld meer superschurken gaan tegenkomen uit de stripboeken van DareDevil. De serie behoudt de acteurs Charlie Cox, Rosario Dawson en Vincent D’Onofrio, maar tikt wel producenten af.

Steven DeKnight, die de leiding had over dit eerste, succesvolle seizoen, wordt ingewisseld voor Doug Petrie en Marco Ramirez, die respectievelijk hebben gewerkt aan Buffy en Sons of Anarchy. Wellicht gaan we ook meer of de samenwerking met de Defenders zien, maar dat is speculatie van onze kant. DareDevil is namelijk lid van de groep The Defenders, waar Luke Cage, Jessica Jones en Iron Fist ook lid van zijn. Die drie superhelden moeten in een later stadium ook hun eigen serie krijgen op Netflix, met The Defenders als climax.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.