Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple zou artiesten betalen voor Beats Music-exclusiviteit

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2015, 10:34 CategorieStreamingdiensten

Apple zou naar verluidt verschillende artiesten geprobeerd hebben te betalen voor exclusieve muziek voor de Beats-muziekstreamingdienst. Nu Tidal officieel gelanceerd is, die het beste met muzikanten voor heeft, is de concurrentiestrijd feller dan ooit.

Apples Beats tegenver Jay Z’s Tidal

Het zou ons niets verbazen dat de wereld van muziekstreamingdiensten straks één grote chaos wordt. In de toekomst zul je ongetwijfeld geen één dienst hebben die alle muziek bevat die je graag zou willen luisteren, omdat er nou eenmaal geld te verdienen van aan exclusiviteit. Zowel door de artiesten als door het bedrijf achter de dienst. Niet alleen Tidal weet muzikanten aan zich te koppelen, ook Apple schijnt artiesten als Taylor Swift, Florence and the Machine en meer te hebben benaderd voor een exclusiviteitsdeal.

Om hoeveel geld het per artiest gaat, is niet te zeggen. Rapper Kanye West heeft echter laten weten dat hij een partnership met Apple, ter waarde van een paar miljoen dollar, heeft afgeslagen. Ter vergelijking: Tidal heeft artiesten drie miljoen dollar plus drie procent van het bedrijf aangeboden in ruil voor hun support en exclusiviteit. Als de berichten kloppen, dan kost een maandabonnement op Beats je straks een tientje per maand, wat neerkomt op 120 dollar / euro per jaar. Dat is vier keer zoveel dan nu per persoon wordt uitgegeven op iTunes.

De muziekindustrie bevindt zich momenteel in een lastig parket. Het heeft weliswaar de transitie naar digitale audio overleeft en ook veel consumenten zo ver gekregen te betalen voor streamingdiensten, maar het lijkt erop dat die consumenten straks niet meer al hun favoriete muziek op één plek gaan terugvinden. En dan zijn we weer terug bij af, want waarom zou je voor meer diensten betalen als je dan net zo goed die ontbrekende nummers illegaal kunt downloaden? Laten we hopen dat het niet zover komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.