Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple wil streamen van content aan experts overlaten’

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2015, 9:23 CategorieStreamingdiensten

Apple zou naar verluidt de kosten voor het opzetten van een streamnetwerk bij zijn partners willen neerleggen, zo blijkt uit de geruchten. Apple zou momenteel in gesprek zijn met partners om dit voor elkaar te krijgen.

Gerucht: Apple wil zich focussen op hard- en software, niet op streamen

Het streamen van videocontent hoeft helemaal geen dure business te zijn. Desondanks denkt Apple dat de kosten de pan uit rijzen wanneer het zijn eigen Apple TV-streamingservice gaat opzetten. Daarom zou Apples hoofd van de Internet Software and Services-afdeling, Eddy Cue, momenteel in gesprek zijn met verschillende, potentiële partners om over dit punt te onderhandelen. Cue’s boodschap is dat het bedrijf zich wil focussen op hard- en software en graag zou willen zien dat die partners de kosten voor het opzetten van het netwerk op zich nemen.

Op zich is dit nog niet eens zo een slecht idee, aangezien er al een hoop zenders in Noord-Amerika zijn die voor hun eigen streams zorgen, terwijl ze de samenwerking zijn aangegaan met third-party netwerken die content leveren. De gesprekspartners waar Apple sowieso mee om tafel zou zitten, zouden onder meer Disney, Fox en CBS zijn, zo blijkt uit geruchten. Verder is er weinig bekend over de aankomende streamingdienst, die mogelijk in juni tijdens de Worldwide Developers Conference kan worden aangekondigd en in september moet verschijnen.

Eerder kwam al in het nieuws dat HBO en Apple een deal sloten. HBO is natuurlijk vooral bekend als producent van producties als Game of Thrones. Hoewel ze al jaren een app beschikbaar hadden waren deze series alleen te zien voor mensen die ook daadwerkelijk via de kabel provider betaalden voor een HBO-pakket. In april zal HBO echter een nieuwe dienst introduceren; HBO Now. Dit is een abonnement van 14,99 dollar per maand en vereist geen kabelaansluiting meer. In eerste instantie komt de dienst naar de Apple TV, iPad en iPhone.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.