Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon lanceert X-Ray voor Fire TV (Stick)

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2015, 9:48 CategorieMediaspelers

Amazon brengt X-Ray for Movies and TV naar het grote scherm. Met X-Ray kun je direct informatie opzoeken over een acteur op het scherm. De informatie is contextueel, dus verandert op basis van de acteurs of series in beeld.

X-Ray naar Amazon Fire TV (Stick)

Amazon brengt voor het eerst de dienst X-Ray for Movies and TV naar het grote scherm. Met deze dienst kun je direct informatie opvragen over een film, serie of acteur. De info is tevens contextueel en verandert dus wanneer er andere acteurs in beeld komen. Momenteel wordt X-Ray voor de Amazon Fire TV en Fire TV Stick uitgerold. X-Ray haalt z’n informatie uit de database van IMDb (International Movie Database), die Amazon in 1998 opkocht. Eerder lanceerde Amazon de dienst voor de Kindle Fire, in 2012.

Met X-Ray krijg je veel sneller antwoord op de vraag wie ook alweer dat bekende gezicht is uit een serie. Wij merken dat we tijdens het kijken van series (persoonlijk kijk ik er 67) veel bekende koppen tegenkomen en niet altijd kunnen plaatsen waar we die eerder hebben gezien. Een app als TV Show Time kan al helpen, maar zoiets als X-Ray is helemaal handig. Helaas werkt de service momenteel alleen met Amazon Instant Video en dus niet met bijvoorbeeld Netflix; een app die eveneens te installeren is op de Amazon Fire TV (Stick).

Of deze functie genoeg is om mensen over te halen te kiezen voor Amazon Instant Video en een Fire TV (Stick), is misschien wat te veel gevraagd. Desondanks is het een verdomd handige feature, die we graag zouden terugzien in andere videostreamingdiensten. Hoe tof zou het zijn als je bijvoorbeeld op Xbox One via Kinect zou vragen wie ook alweer die acteur is? Naast info over acteurs, kun je ook meer lezen over soundtracks, trivia, backstories en meer. Wanneer de Fire TV (Stick) naar Nederland komt, is helaas nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.