Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon gaat later dit jaar films in 4K HDR streamen

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2015, 12:28 CategorieStreamingdiensten

Eén van de nieuwe termen die we de laatste tijd veel voorbij zien komen is HDR, dat staat voor High Dynamic Range. Netflix heeft eerder al aangekondigd dit jaar nog 4K-content in HDR te gaan streamen en ook Amazon laat vandaag weten later dit jaar de eerste films in 4K HDR te streamen.

4K Ultra HD was de eerste stap en nu volgt 4K HDR. High Dynamic Range heeft echter niks met de resolutie te maken. Deze standaard zorgt voor een hoger contrast, diepere zwartwaarden en intensere wittinten. De grotere fabrikanten, waaronder Samsung en LG, hebben dit jaar de eerste tv’s met ondersteuning voor HDR gelanceerd en nu is het aan de contentaanbieders om films en series in HDR beschikbaar te stellen.

Steeds meer filmstudio’s en distributeurs scharen zich achter de High Dynamic Range-techniek, al zijn er nu nog verschillende standaarden en is nog niet duidelijk wat dé standaard gaat worden. De grootste streamingdiensten gaan in ieder geval met HDR aan de slag. Amazon laat vandaag weten later dit jaar de eerste series en films in 4K HDR beschikbaar te stellen. In eerste instantie gaat het om zelf geproduceerde content die beschikbaar gesteld zal worden voor Amazon Prime-gebruikers in de VS, de UK en Duitsland.

Lees meer over wat HDR (High Dynamic Range) precies is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.