Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube experimenteert met 4K-video’s in HFR (60fps)

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2015, 14:46 CategorieStreamingdiensten

Je kunt op YouTube al een groot aantal video’s in de hoge 4K Ultra HD-resolutie vinden maar de dienst is vandaag begonnen met het testen van 4K-video’s met een hogere frame rate. Het was al even mogelijk om HD-video’s in HFR (met 60 frames per seconde) te bekijken maar dit wordt nu gecombineerd met de 4K-resolutie.

YouTube experimenteert momenteel met een klein aantal video’s die in de 4K-resolutie met een frame rate van 60 frames per seconde te bekijken zijn, ook wel HFR genoemd. Het gaat om zes video’s die door YouTube zelf online gezet zijn. Het is dus nog niet mogelijk zelf 4K-video’s in HFR te uploaden. Een hogere frame rate moet zorgen voor een vloeiendere en realistischere weergave.

Je kunt de video’s op je pc bekijken maar de kans is groot dat ze niet vloeiend weergegeven worden. Hiervoor is namelijk krachtige hardware, ondersteuning voor de 4K-resolutie en ondersteuning voor de VP9-codec van Google vereist. Dit alles is wel aanwezig in de nieuwste 4K Ultra HD tv’s van de grotere fabrikanten dus consumenten die dit jaar voor een UHD tv gaan kunnen deze content waarschijnlijk zonder problemen en in de hoogste kwaliteit bekijken.

 • Delen:

Reacties

 1. J. van Breda
  27 maart, 2015 om 21:24

  Welke tvs voldoen daar nu aan? De suhd van samsung alleen nog toch?

  • Martijn Chel
   28 maart, 2015 om 11:54

   Nee, alle modellen van Panasonic, Samsung, LG en Sony. Dan hebben we het wel over de 2015 modellen.

   SUHD heeft weer met HDR en quantum dot te maken, iets dat hier geen invloed op heeft.

 2. peter vb
  27 maart, 2015 om 22:19

  Mag toch hopen dat Samsung zijn woord houdt toen ik vorig jaar mijn 7500 4k kocht dat die met een one connect box op de toekomst is voorbereid.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.