Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube denkt aan nog een abonnement voor de dienst

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2015, 10:30 CategorieStreamingdiensten

YouTube denkt eraan om nog een abonnementenvorm voor de videostreamingdienst te gaan lanceren: eentje voor de orignele content op de site. Eerder bracht YouTube al een abonnement voor alleen de muziekvideo’s uit.

Een nieuw abonnement voor YouTube-content onderweg?

YouTube zou binnenkort nog wel eens een nieuw abonnement kunnen lanceren voor zijn originele content op de website. De videostreamingdienst zou momenteel de opties aan het onderzoeken zijn voor een eigen Video on Demand-dienst. Er is helaas nog niets bekendgemaakt over deze dienst, maar als we kijken naar de Music Key, dan kunnen we ons voorstellen dat het gaat om een abonnement waar je 7,99 dollar per maand voor betaalt (of 7,99 euro) en dan video’s reclamevrij op de website kunt bekijken – mits het originele content is.

Wat er dan precies voor video’s onder vallen, is niet bekend. Mogelijk heeft dit betrekking op het YouTube Orginals-programma: een middel om meer originele content naar YouTube te krijgen en wat ooit bedoeld was om Google TV te kickstarten. Dit programma is eind vorig jaar nieuw leven in geblazen. Maar omdat we hier met een gerucht te maken hebben, hebben we daar helaas geen details over. Wel schijnt dit gerucht afkomstig te zijn van een productiemaatschappij, die samen met YouTube werkt aan die originele content.

Deze zet zou wel te verklaren zijn. Concurrenten als Vimeo, Hulu en meer oefenen steeds meer druk uit op de videostreamingdienst van Google en nodigen YouTube-sterren uit hun content te uploaden naar hun diensten, in ruil voor een groter percentage van de advertentie-inkomsten. Wanneer Google meer geld in het laatje krijgt van mensen die een dergelijk abonnement zouden nemen, dan betekent dat dat content creators meer geld zouden kunnen ontvangen voor hun diensten. Wij wachten gewoon op een allesomvattend abonnement.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.