Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox Music kan nu muziek afspelen vanuit OneDrive

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2015, 9:21 CategorieStreamingdiensten

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is met Xbox Music muziek af te spelen die je hebt opgeslagen in OneDrive. Zo krijg je dus overal toegang tot je eigen muziek, waar je ook bent.

Luisteren naar je eigen muziek met Xbox Music

Microsoft heeft het mogelijk gemaakt voor Xbox Music-abonnees om te luisteren naar hun eigen muziek: muziek die staat opgeslagen in de cloudopslagdienst OneDrive (en op de harde schijf van je pc). Zie het als je eigen, persoonlijke online muziekkluisje. Google en Apple hebben al soortgelijke diensten aangeboden binnen iTunes Match en Google Play Music en aar waar Google en Apple de bestanden online beschikbaar maken via de cloud, doet Microsoft het net even op een ander manier dan je wellicht gewend bent.

Microsofts aanpak zorgt ervoor dat je je liedjes kunt beheren binnen OneDrive en kunt afspelen via Xbox Music. Het is niet per se beter of slechter dan Apple en Google doen, maar vooral anders. Ook is het zo dat Xbox Music niet je lokale bestanden scant en alles beschikbaar maakt om online te beluisteren, maar vraagt aan de gebruiker specifieke nummers in een speciaal daarvoor bestemde Map te plaatsen. Alleen deze bestanden zullen opduiken binnen Xbox Music en verdwijnen weer wanneer je ze uit die muziekmap binnen OneDrive haalt.

Het nadeel van deze andere aanpak, is dat al die liedjes heel snel je OneDrive-geheugen zullen opvreten, ware het niet dat Microsoft Xbox Music-abonnees 100GB aan extra ruimte binnen OneDrive geeft. Deze service is nu beschikbaar in Nederland, maar alleen voor de mensen die de dienst gebruiken op een Windows 8.1-apparaat, Xbox One of het web. Mocht je een Android- of iOS-toestel hebben, dan vis je voorlopig achter het net. Xbox Music kost je een tientje per maand en is niet gratis te gebruiken, zoals Spotify dat bijvoorbeeld wel is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.