Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox 360 krijgt ook een preview-programma

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2015, 10:27 CategorieGaming

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de oude spelcomputer Xbox 360 ook wordt voorzien van een preview-programma, net als Xbox One. Wanneer je deel uitmaakt van dat programma, dan test je als eerste nieuwe features uit.

Wat is Microsoft nog van plan met Xbox 360?

Het nieuws komt een beetje uit de lucht vallen: Microsoft heeft bekendgemaakt dat Xbox 360 zijn eigen preview-programma krijgt. Een geselecteerd aantal Xbox One-eigenaars maakt uit deel uit van een preview-programma waarmee het nieuwe features en functies als eerste uitprobeert. Komen deze mensen problemen tegen, dan kan Microsoft er voor zorgen dat die problemen verdwijnen wanneer de update live gaat voor iedereen. Zo hoopt het bedrijf uit Redmond klachten te voorkomen. Deelname is overigens vrijwillig, mits je wordt uitgenodigd.

Op Xbox 360 zal dit niet anders zijn. Hoewel Microsoft geen directe of toekomstige plannen voor het oude platform heeft bekendgemaakt, weten we alleen dat er snellere oplossingen worden gezorgd voor veelvoorkomende netwerkproblemen. Onduidelijk is nu nog of dit programma ook naar Nederland komt. Wanneer dat wel het geval is, dan zal Microsoft je een bericht via de Xbox sturen, waar je direct op kunt reageren en je je kunt aanmelden voor het preview-programma. Vanaf dan ontvang je de nieuwste updates als eerste op je console.

Waarom Microsoft nu nog, negen jaar na de release van de console, een dergelijk programma instelt, is onduidelijk. Het is al lang niet meer zo dat de oude console direct wordt laten vallen wanneer de nieuwe verschijnt; zo is de PlayStation 2 pas onlangs uit productie gegaan en verscheen bijvoorbeeld FIFA 14 nog voor die spelcomputer. Ook de PlayStation 3 en Xbox 360 worden nog geregeld van nieuwe games voorzien, want die markt is momenteel nog groter dan die van PS4 en Xbox One. De tijd zal het leren wat Microsoft in petto heeft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.