Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vernieuwde Beats-muziekdienst krijgt geen gratis variant

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2015, 9:37 CategorieStreamingdiensten

Wanneer Apple de vernieuwde Beats-muziekdienst gaat lanceren, dan is het goed mogelijk dat er geen gratis versie beschikbaar komt. Dat schijnen Apple’s Eddy Cue en Beats medeoprichter Jimmy Iovine zelf gemeld te hebben.

Geen gratis versie van Beats

Platenmaatschappijen zijn over het algemeen niet blij met diensten als Spotify en YouTube, die muziek gratis kunnen aanbieden (gebruikers dienen wel reclames te bekijken of te beluisteren). Apple zou nu tegen de bazen van die maatschappijen hebben gezegd dat ze hen kunnen helpen hun muziek achter de paywell te krijgen. Dat houdt in dat wanneer je de trialperiode achter de rug hebt, je geen toegang tot het nieuwe Beats hebt wanneer je er niet voor betaalt. Dat is nu ook niet anders met Beats en Apple is dus niet voornemens dit te veranderen.

Apple zou die klap willen verzachten met een maandelijks abonnement van 7,99 dollar (wat mogelijk gewoon 7,99 euro wordt in Nederland), terwijl je bijvoorbeeld bij Spotify 9,99 euro betaalt. Voornamelijk de muziekgigant Universal Music Group is een voorstander van de paywell en is momenteel ook in gesprek met Spotify om zijn aanpak aan te passen. Universal heeft Spotify in zijn huidige vorm in een vroeg stadium gesteund, maar vindt nu dat de dienst muziekdownloads en andere abonnementen ondermijnt, zonder zelf veel geld om te zetten.

Spotify geeft daarentegen aan dat slechts twaalf procent van voormalige iTunes-gebruikers de overstap heeft gemaakt naar Spotify en veertig procent daarvan een betaald abonnement heeft. Daarnaast geeft de muziekdienst aan dat ze voornamelijk mensen aantrekken die toch al niet voor hun muziek betaalden. Het is nog niet bekend wanneer Apple de nieuwe Beats-muziekdienst gaat lanceren. Het zou in elk geval dit jaar moeten zijn. Wellicht dat we er meer over horen tijdens het evenement dat Apple voor vanavond gepland heeft staan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.