Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Taylor Swift wel te beluisteren via Jay Z’s Tidal

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2015, 10:02 CategorieStreamingdiensten

Vorig jaar kwam naar buiten dat Taylor Swift haar muziek bij Spotify vandaan trok, omdat ze protesteerde tegen het gratis luisteren. Haar muziek is nog wel te luisteren bij andere diensten, zoals Beats, en nu ook Jay Z’s Tidal.

Muziek Taylor Swift te beluisteren via Tidal

Mocht je een fervent Spotify-gebruiker zijn, dan is het je wellicht opgevallen dat je (bijna) geen nummer van Taylor Swift meer kunt vinden op de muziekstreamingdienst. Vorig jaar trok Swift namelijk al haar muziek weg van de dienst, omdat ze van mening is dat muziekstreaming een experiment is en ze niet haar levenswerk wil wijden aan een dergelijke periode. Maar ondertussen kun je haar muziek wel beluisteren via andere diensten, zoals Rdio of Beats – diensten waar je alleen muziek kunt beluisteren wanneer je voor een abonnement betaalt.

Wat deed Swift dus echt? Protesteren tegen het gratis beluisteren van muziek via een streamingdienst. Nu kondigt de artieste namelijk aan dat haar muziek ook te beluisteren is via Jay Z’s Tidal. Tidal is in een handvol landen beschikbaar, waaronder Nederland, en heeft slechts zeventienduizend betalende abonnees. Dat is een veel kleinere groep dan de vijftien miljoen betalers bij Spotify. Waarom haar muziek wel via Tidal te beluisteren is simpel: de kwaliteit ligt hoger, evenals de maandelijks te betalen prijs van twintig euro per maand.

Dat betekent dat Swift dus als artiest er mee mee opschiet, ook al is het aantal abonnees veel kleiner. Zal de toevoeging van haar muziek veel gaan uitmaken voor Tidal? Waarschijnlijk niet. Toen ze haar muziek weghaalde bij Spotify was dat nog groot nieuws, maar ondertussen kon die nummers gewoon terugvinden op andere diensten. Plus: Swifts nieuwe album, 1989, is niet te beluisteren via Tidal. Wat Jay Z verder in gedachte heeft voor de dienst, is onbekend. De muziekstreamingmarkt lijkt in korte tijd snel verzadigd te zijn geraakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.