Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Tablet of smartphone als controller voor Android TV gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2015, 9:36 CategorieGaming

Google heeft de Nearby Connections-api getoond tijdens de Game Developers Conference. Daarmee verander je je smartphone of tablet in een gamecontroller voor Android TV.

Gamen op Android TV met je smartphone

Google heeft de Developer Day gehouden tijdens de Game Developers Conference die momenteel plaatsvindt in San Francisco. Op die dag heeft de zoekmachinegigant een nieuwe api geïntroduceerd voor het Android-platform: Nearby Connections. Wanneer een ontwikkelaar deze api gebruikt in een game voor Android TV, dan zal het apparaat (los of in de tv) op zoek gaan naar Android-smartphones of -tablets die in de buurt zijn, zodat die hen kan koppelen aan Android TV, waarna de speler hem kan gebruiken als gamecontroller.

Op het scherm van je smartphone of tablet zie je dan vervolgens een layout die gericht is op de game in kwestie. In de video die Google heeft vrijgegeven zien we een groep mensen een kartracespel spelen. Op de schermen van de Android devices zien we zaken als een snelheidsmeter, terwijl de speler het apparaat beweegt en de kart stuurt met de ingebouwde accelerometer. Dit soort besturing is te vergelijken met hoe je bijvoorbeeld racespellen speelt op de eerste Wii, waarbij bewegingsgevoelige controls eveneens centraal staan.

Nearby Connections zal met de eerstvolgende Google Play Store-update toegevoegd worden aan alle Android-apparaten die toegang hebben tot die Google Play Store. Het is de bedoeling dat we dit jaar de eerste smart tv’s van onder meer Sony en Phillips met Android TV als besturingssysteem gaan tegenkomen. Het is tevens mogelijk om ook losse apparaten, zoals de Nexus Player van Google of de Forge TV van fabrikant Razer, te kopen die Android TV naar een iets minder slim toestel brengen. Check ook vooral ons uitgebreide Android TV-artikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.