Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify nu beschikbaar voor PS4 en PS3

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2015, 14:20 CategorieStreamingdiensten

De Spotify-app is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4 en PlayStation 3. Je kunt de applicatie gebruiken zoals je dat van Spotify gewend bent. Je logt in, kiest je muziek uit en kunt direct beginnen met luisteren – met of zonder abonnement.

Spotify op PlayStation 4 en PlayStation 3

Eerder dit jaar brachten we het nieuws dat Sony zou stoppen met Music Unlimited en samen met Spotify een nieuwe muziekdienst beschikbaar maakt voor PlayStation 4- en PlayStation 3-eigenaars, genaamd PlayStation Music. Die app is vanaf vandaag te downloaden voor beide PlayStations. Je kunt als betalende gebruiker direct inloggen en meteen je favoriete nummers vinden, terwijl je als gratis gebruiker te maken krijgt met de bestaande restricties en reclames en de mogelijkheid tot het aankopen van een Spotify-abonnement.

Spotify heeft de interface van de app aangepast op die van de PlayStation 4, dus je krijgt te maken met blokken die op een rij staan: dit zijn de nummers, cd’s, lijsten of gevoelens waar je uit kunt kiezen. Het in gebruik nemen van de dienst op de spelcomputers werkt verder intuïtief en je vindt er binnen no-time de muziek die je wil beluisteren. Bovendien ondersteunen beide versies Spotify Connect, waardoor je de muziek kunt bedienen met je smartphone of tablet. Hoef je niet steeds je controller aan te zetten die na tien minuten uitgaat.

Of we ooit een Spotify-app voor Xbox One gaan zien, is nog onduidelijk. Het idee staat nu op het Spotify-forum. Wanneer dat genoeg kudo’s krijgt, dan zal de muziekstreamingdienst het toch echt moeten overwegen. Wellicht levert deze stap het bedrijf nog wat abonnees op, aangezien je in Europa maar weinig keuze heb qua muziekstreaming op Xbox One. Spotify heeft desondanks wel meteen duidelijk gemaakt dat al die kudo’s niet hoeven te leiden tot een Xbox One-app. Ons lijkt het in elk geval een goed idee, want meer keuze is altijd tof.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.