Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony wil PlayStation Vue eind 2015 lanceren

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2015, 10:00 CategorieStreamingdiensten

Sony heeft aangegeven dat de videostreamingdienst PlayStation Vue eind dit jaar gelanceerd moet worden. Mogelijk betekent dit wereldwijd, maar dat heeft het Japanse entertainment- en elektronicabedrijf nog niet bekendgemaakt.

PlayStation Vue: de videostreamingdienst van Sony

Sony is voornemens zijn eigen videostreamingdienst PlayStation Vue eind 2015 te lanceren. Onduidelijk is echter nog in welke gebieden, maar het kan zijn dat de dienst dan wereldwijd beschikbaar is. Het Japanse bedrijf omschrijft de service als een dienst voor zogenaamde cord cutters: mensen die al hun videocontent, in welke vorm dan ook, online bekijken en daar het liefste zo weinig mogelijk voor betalen. Deze groep gebruikt diensten als bijvoorbeeld Netflix, maar missen daardoor nieuwsuitzendingen en andere live content.

Momenteel is Sony bezig de dienst te lanceren in Noord-Amerika. Daar is PlayStation Vue straks beschikbaar in New York, Chicago en Philadelphia, de steden waarin Sony de bèta hield. Dit moet binnen nu en twee weken gaan gebeuren, dus Sony zet behoorlijk wat vaart achter zijn plannen de online televisiemarkt te veroveren. Daar krijgt het nog behoorlijk wat concurrentie van Sling TV: een videostreamingdienst die in Noord-Amerika furore maakt met de bovenstaande insteek en kanalen aanbiedt als ESPN, AMC en Disney Channel.

Mocht PlayStation Vue straks ook naar Nederland komen, dan betaal je er een gangbare prijs voor, geeft Sony aan. Het Japanse consumentenelektronica bedrijf heeft echter geen prijzen vrijgegeven, maar onze gok is dat die tussen de acht en twaalf euro zullen liggen. Op PlayStation Vue vind je live, on-demand en oudere shows en series en natuurlijk films. De nieuwste afleveringen van series worden binnen drie dagen op de service gezet en je hebt de mogelijkheid content op te nemen en 28 dagen terug te kijken. Dat is op zich prima dus.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.