Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony onthult nieuwe soundbars en TV Base Speaker

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2015, 15:59 CategorieLuidsprekers

Sony heeft twee nieuwe soundbars en één nieuwe tv base speaker aangekondigd, allemaal voorzien van One-Touch Wireless Streaming. Daardoor kun je ook bijvoorbeeld je smartphone of tablet koppelen aan de speakers.

Nieuwe soundbars en TV Base Speaker van Sony

Sony heeft twee nieuwe soundbars en één nieuwe tv base speaker aangekondigd. De eerste is de HT-CT780 Sound Bar, die dankzij een slank design minder ruimte op je tv-meubel in beslag moet nemen. De speaker is in staat een 2.1-kanaalsgeluid te produceren en heeft een uitgangsvermogen van maximaal 330 watt. Sony raadt aan dat je deze soundbar het beste bij een televisie van minimaal 46 inch of groter kunt gebruiken. De bar is voorzien van tweeters, voor de hoge tonen. De meegeleverde draadloze subwoofer neemt de lage tonen voor zijn rekening.

Sony-HT-CT380 Sound Bar

Drie HDMI-inputs bieden ruimte voor HD-inputbronnen en worden met slechts één HDMI-verbinding op de tv aangesloten. Voor liefhebbers van home entertainment is er ondersteuning voor veel verschillende HD-audiocodecs, terwijl de HDCP 2.2-doorvoer Full 4K streamingcompatibiliteit biedt. Ook is er de HT-CT380/381, die weer voor televisies van 46 inch of kleiner bedoeld is. Deze soundbar is iets minder krachtig (300 watt), maar is verder voorzien van dezelfde, draadloze subwoofer en 2.1-kanaalsgeluid in surround sound.

Sony-HT-XT100 TV Base Speaker

Dan is er nog de HT-XT100 TV Base Speaker: een speaker met 80W 2.1-kanaalsgeluid met solide bassen vanuit de ingebouwde subwoofer. Zijn dialogen in films of series niet goed verstaanbaar, via de ‘Voice’-knop krijgt de dialoog direct extra focus. Luister via streaming naar muziek vanaf smarthone dankzij NFC en Bluetooth of sluit een usb-drive aan en speel favoriete muziek af. De soundbars hebben eveneens de mogelijkheid om audio af te spelen vanaf mobiele apparaten die beschikken over een nfc-chip, door hem tegen de speaker aan te houden.

Prijs en beschikbaarheid

De winkeladviesprijs van de HT-CT780.CEL is 400 euro, van de HT-CT381S.CEL is 330 euro, van de HT-CT380B.CEL is 330 euro, van de HT-CT180.CEL is 230 euro, van de HT-CT80.CEL is 170 euro en van de HT-XT100.CEL is 230 euro. De audioproducten zijn vanaf het voorjaar van 2015 te koop.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.