Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert SRS-X55 en SRS-X33 draadloze speakers

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2015, 12:46 CategorieLuidsprekers

Sony introduceert vandaag drie nieuwe draadloze speakers. De SRS-X11, SRS-X33 en SRS-X55 combineren volgens de Japanse fabrikant een compact design met krachtig geluid. Daarnaast zijn ze voorzien van NFC (Near Field Communication) en zo door een korte aanraking draadloos te verbinden met een smartphone of tablet.

De SRS-X33 en SRS-X55 zijn uitgerust met Sony’s nieuwe LDAC-audiotechnologie waarmee via Bluetooth tot drie keer zoveel data worden overgedragen dan met de bestaande draadloze technologie. De draadloze audiokwaliteit is daardoor volgens de fabrikant hoorbaar beter. De SRS-X33 en SRS-X55 zijn daarnaast uitgerust met Sony’s S-Master, DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) en ClearAudio+-technologie voor een betere audiokwaliteit met lagere bassen en heldere hoge tonen.

Sony SRS-X11

Met zijn compacte, kubusvormige formaat van 6 x 6 x 6 cm is de SRS-X11 de kleinste speaker in de serie. De speaker heeft vermogen van 10W plus twee passieve radiators voor diepe bassen. Er wordt een siliconen polsriem meegeleverd om de draagbaarheid te vergroten. Via de ‘Speaker Add’-functie zijn twee SRS-X11-toestellen aan elkaar te koppelen en bieden twee keer zo sterke geluidsweergave in Double Mode. Wanneer het geluidssignaal over twee X11-speakers wordt opgesplitst, ontstaat stereosound in Stereo Mode. De ingebouwde oplaadbare batterij gaat 12 uur mee.

Sony-SRS-X11

Sony SRS-X33

Met zijn compacte formaat van 18,5 cm x 6 cm x 6 cm is de SRS-X33 20 procent kleiner dan zijn voorganger, de SRS-X3. De interne oplaadbare batterij gaat 12 uur mee. Het 2-kanaals-speakersysteem heeft een uitgangsvermogen van 20W en omvat twee passieve radiators voor extra diepe bassen.

Sony-SRS-X33

Sony SRS-X55

De SRS-X55 beschikt over een 2.1-kanaals-systeem met dubbele passieve radiator en een vermogen van 30W. De oplaadbare interne batterij heeft een speelduur van 10 uur.

Sony-SRS-X55

Prijs en beschikbaarheid

De Sony SRS-X11 is vanaf april 2015 te koop in 5 verschillende kleuren: zwart, wit, roze, blauw en rood. De SRS-X33 is vanaf mei 2015 te koop in zwart, wit, rood en blauw. De SRS-X55 is vanaf mei 2015 te koop in zwart en wit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.