Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony laat gamers nieuwe PS4-firmware testen

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2015, 10:56 CategorieGaming

Uit gelekte e-mailberichten is op te maken dat Sony een aantal gamers de nieuwe PS4-firmware laat testen, voordat die gelanceerd wordt. Microsoft doet dit al maanden met het zogenaamde Preview Program.

Gamers testen nieuwe PS4-firmware in bèta

Sony laat momenteel een aantal gamers de nieuwste PS4-firmware uitproberen in bèta-vorm, dit valt op te maken uit vermoedelijk gelekte e-mailberichten. Het gaat hier om firmware 2.50. Deze firmware-update moet een veelgevraagde features naar het platform brengen: de mogelijkheid om de console in rustmodus te zetten, zonder hem daadwerkelijk te hoeven afsluiten. Dan scheelt niet alleen aanzienlijk in de opstarttijd, maar betekent ook dat games gedownload kunnen worden zonder dat de PlayStation 4 aanstaat.

Ook betekent het dat je games en apps niet hoeft af te sluiten wanneer je de PS4 ‘uitzet’. Uit een screenshot is op te maken dat Sony een handvol gamers heeft uitgekozen die mogen deelnemen aan de bèta. Accepteer je alle voorwaarden, dan krijg je dus vroegtijdig toegang tot de nieuwste firmware-updates. Je krijgt vervolgens een bericht via je PlayStation 4, die verder uitlegt wat de bedoeling is. Andere features die versie 2.50 mogelijk meebrengen, is de optie games uit je trophies-lijst te halen met nul procent en games delen op 60fps.

Microsoft heeft al maanden een soortgelijk programma lopen: Xbox Preview Program, die het onlangs heeft uitgebreid naar de Xbox 360. Je vrienden die in het programma zitten, kunnen je uitnodigen, waarna Microsoft je een bericht stuurt op je Xbox One. Vervolgens download je de Preview-app, accepteer je de voorwaarden en kun je direct beginnen met nieuwe features uitproberen. Met dit soort programma’s willen bedrijven ervoor zorgen dat nieuwe firmware-updates altijd soepel draaien, op welke console dan ook.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.