Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sonos biedt high quality music streaming aan via Tidal

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2015, 19:33 CategorieStreamingdiensten

Mocht je thuis een Sonos-mediaspeler hebben staan, dan kun je vanaf nu muziek gaan streamen in hoge kwaliteit dankzij de dienst Tidal. De dienst streamt muziek in een kwaliteit van 1.411kbs, wat elk nummer zo’n 4 tot 50Mb groot maakt.

Tidal te beluisteren via Sonos

Sonos heeft bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk muziek in hoge kwaliteit te streamen via de muziekstreamingdienst Tidal. Je vindt de service onder het kopje ‘Muziekservices toevoegen’ in de Sonos Controller-app, die je in de Google Play Store en de App Store kunt vinden en gratis kunt downloaden.  Tidal is onlangs opgekocht door de internationaal bekende rapper Jay Z. De rapper kocht het bedrijf achter de dienst op, het Zweedse tech-bedrijf Aspiro. Aspiro heeft naast Tidal ook de streamingdienst WiMP.

Beide diensten concentreren zich op de zelfbenoemde audiofielen, met dagelijkse aanbevelingen, gecureerde playlists, interviews met artiesten en hoge kwaliteit audio. Tidal lanceerde vorig jaar in Engeland en Amerika en biedt toegang tot 25 miljoen tracks in het 16-bit FLAC-formaat. FLAC wordt ook wel lossless audio genoemd (FLAC/ALAC 44.1kHz / 16 bit – 1411 kbps). De dienst is opgezet voor de echte audiofielen, aangezien het aanbod van muziekstreamingdiensten met hoge kwaliteit muziek aanzienlijk lager is.

Aan het begin van 2015 lanceerde Tidal ook in Nederland. Per maand betaal je twintig euro en daarmee krijg je niet alleen toegang tot je 25 miljoen nummers, maar ook tot 75 duizend videoclips. De dienst lanceerde apps voor iOS en Android, en tevens is er een desktopversie voor Windows en Mac OS X beschikbaar. In de apps en programma’s is het mogelijk een lagere kwaliteit in te stellen, om bandbreedte te besparen.  Verder is er integratie met diverse speakersystemen, waaronder de audiosystemen van Sonos.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.