Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Screenshots maken nu mogelijk op Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2015, 9:35 CategorieGaming

Het is vanaf nu mogelijk de maart-update voor Xbox One binnen te halen, die een aantal features toevoegt. Waaronder dus screenshots maken; een functie die PlayStation 4-eigenaars al veel langer hebben.

Screenshots maken op Xbox One

Gisterenavond speelde ik de game Sniper Elite 3 online met een vriend, terwijl ik wist dat het internet bij mij thuis niet honderd procent goed werkte. Dat resulteerde in een aantal glitches en fouten: zo kon ik een rots niet beklimmen om een missie af te ronden en stond er nog een mannetje overeind die mijn coöp-partner al had omgelegd. Een mooi moment voor een screenshot, denk je dan, want dit gelooft-ie niet. En hoewel ik gisteren nog een foto moest maken van the standing dead, hoeft dat vandaag niet meer dankzij de maart-update.

sniper elite 3

Mocht je vanaf vandaag zoiets tegenkomen, dan druk je op de lichtgevende Xbox-knop en vervolgens op de gele Y-knop. De Xbox maakt dan een screenshot, die je vervolgens als achtergrond kan instellen op je console (je kunt ook ‘Xbox, take a screenshot’ roepen, mits je console in het Engels staat ingesteld). Later volgen ook de opties om de screenshot via Upload Studio in de acitiviteitenfeed of naar Twitter te uploaden, met een bericht mee te sturen of laten zien op je profiel, dankzij de Showcase-optie. Ook kun je hem importeren in een video.

Dat is niet het enige wat deze update met zich meebrengt. Zo kun je nu vriendsuggesties krijgen, de manier waarop je je naam deelt veranderen, de mate van transparantie aanpassen in de instellingen, aanpassen of je je stemcommando’s wil delen en kun je eindelijk spam rapporteren bij Microsoft. Allerlei functies die het gebruik van de Xbox One moeten vergemakkelijken en de gebruikerservaring naar een hoger niveau moeten tillen. Je kunt de update altijd handmatig downloaden, maar mocht je One in standby-modus staan, dan is het al gebeurd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.