Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung lijkt oled tv’s nog niet op te geven

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2015, 18:21 CategorieOled tv's

Als het om oled tv’s gaat dan is er momenteel maar één fabrikant die van zich laat horen; LG. De Koreaanse fabrikant zet dit jaar zelfs een complete line-up in de markt. Toch lijkt het erop dat ook Samsung nog steeds toekomst ziet in de techniek.

Samsung was samen met LG de eerste fabrikant die met een oled tv voor consumenten kwam maar het bleef bij één model. Vorig jaar liet Samsung weten zich voorlopig op andere technieken, waaronder quantum dot, te richten. De belangrijkste reden hiervoor waren de hoge productiekosten en dus te hoge prijs voor consumenten.

Toch ziet Samsung licht aan het einde van de oled-tunnel, als we de trademarks die de Koreaanse fabrikant heeft ingediend mogen geloven. The Korea Herald schrijft dat Samsung bij het Korean Intellectual Property Office de namen “Super UHD OLED”, “Ultra Super OLED”, “Samsung Super Ultra OLED”, “Ultra OLED” en “Super UHD” heeft laten registreren.

Of dit betekent dat Samsung daadwerkelijk op korte termijn met nieuwe oled tv’s komt is nog maar de vraag. De kans is namelijk groot dat Samsung deze namen voor de zekerheid vastlegt, met name om concurrent LG te slim af te zijn. Voorlopig moeten we het nog doen met de 55-inch oled tv die Samsung in 2013 introduceerde, of je kunt natuurlijk gaan voor de nieuwe SUHD tv’s die de Koreaanse fabrikant dit jaar naar Nederland brengt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.