Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung kiest voor oled-techniek van LG’

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2015, 15:46 CategorieOled tv's

Vorig jaar maakte Samsung bekend voorlopig geen aandacht meer te besteden aan nieuwe oled tv’s maar het begint er steeds meer op te lijken dat de Koreaanse fabrikant toch nog potentie ziet in de beeldtechniek. Volgens nieuwe geruchten zou Samsung echter voor een andere oled-techniek kiezen, de techniek waar LG de patenten voor in handen heeft.

LG is momenteel de enige fabrikant die nog fors in oled investeert. Het bedrijf heeft onlangs maar liefst zeven nieuwe oled tv’s gepresenteerd die de komende maanden in Nederland moeten verschijnen. Samsung heeft tot op heden nog maar één model uitgebracht, alweer een hele tijd geleden. Mogelijk keert Samsung op korte termijn terug in de oled tv-markt.

Volgens de bronnen van ETNews wil Samsung de ontwikkeling en productie van oled tv’s weer op gaan pakken maar ziet het bedrijf meer in de oled-techniek die door LG gebruikt wordt. Voor de laatste oled tv gebruikte Samsung de RGB oled-techniek en LG de WRGB oled-techniek met een filter die een witte subpixel toevoegt. De techniek van LG lijkt goedkoper en is dus interessanter voor Samsung. Het probleem is echter dat LG de patenten voor deze techniek overgenomen heeft van Kodak en Samsung er dus niet zomaar mee aan de slag mag. Of LG Samsung toestemming verleent is nog maar de vraag. De twee Koreaanse fabrikanten zijn al jaren in een hevige strijd verwikkeld, met name op het gebied van tv’s.

Samsung heeft de berichtgeving overigens niet bevestigd en bovendien wordt niet duidelijk wanneer we de volgende oled tv’s van de Koreaanse fabrikant kunnen verwachten. Naast Samsung zouden ook Panasonic en Sony weer werken aan de ontwikkeling van oled tv’s. Mogelijk krijgen we tijdens IFA 2015 in september meer te zien en te horen.

  • Delen:

Reacties

  1. Geert
    30 maart, 2015 om 22:39

    Ik had verwacht na hun flinke investering in Kateeva dat Samsung zelf op de markt zou komen met grote OLED TV’s.

    http://www.hdtvtest.co.uk/news/kateeva-curved-201411213954.htm

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.