PlayStation 4 wereldwijd meer dan 20 miljoen keer verkocht

04 maart 2015 1 Minuut 2 Reacties
Sony-PlayStation-4-retina

Sony heeft tijdens een presentatie op de Game Developers Conference bekendgemaakt dat de PlayStation 4 meer dan 20 miljoen keer verkocht is. Sinds januari betekent dat een verkoopaantal van 1,7 miljoen stuks.

Sony blijft die PlayStation 4 maar verkopen

Sony wil heel graag dat de wereld weet dat de PlayStation 4 het voortreffelijk doet. Persoonlijk kan ik me niet herinneren dat we om de twee, drie maanden lezen hoe goed een console het doet en ik schrijf toch al een flinke tijd over games en de gamesindustrie. Momenteel heeft de Japanse fabrikant namelijk 20,2 miljoen exemplaren verkocht van de PS4. Sinds de laatste update in januari, betekent dat een stijging van 1,7 miljoen stuks. Een fantastische prestatie en eentje die Microsoft flink moet laten zweten.

Het bedrijf uit Redmond heeft, ter vergelijking, niets meer over de consoleverkopen gemeld sinds november, toen het ‘bijna tien miljoen‘ exemplaren verscheept had. Onderzoeksbureau Nielsen zegt dat dit verschil in verkoop te wijten valt aan de verschillende resoluties die beide gameconsoles uitzenden. De reden dat gamers vaker voor een PlayStation 4 kiezen in plaats van een Xbox One, is omdat de resolutie op een PS4 hoger is dan op een XOne. Games zien er soms op het succesvolle platform van Sony nou eenmaal beter uit.

Een flauw internetgrapje.

Het gaat hier in feite om de native resolutie waarin een game wordt gerenderd, voordat de upscaling plaatsvindt. Op Xbox One schommelt die tussen 720p en 900p, terwijl die op PS4 op 1080p ligt; de consumenten hadden inmiddels al verwacht dat de laatste de nieuwe standaard zou zijn. Door deze cijfers, en het grotere werkgeheugen van de PS4, denken gamers de betere gameconsole in huis te halen voor deze generatie. Maar een spelcomputer is niets zonder goede games en op dat gebied hebben beide platformen nog wat te winnen.

Reacties (2)