Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation 4 krijgt morgen nieuwe firmware (2.50)

Geschreven door
Geplaatst op25 maart 2015, 16:06 CategorieGaming

Sony heeft bekendgemaakt dat we morgen een nieuwe firmware voor de PlayStation 4 mogen verwachten, met een aantal toffe features. Eén van die features is de mogelijkheid je PS4 uit te zetten in standby, om hem later sneller aan te kunnen zetten.

PlayStation 4-firmware 2.50 komt morgen uit

Met de nieuwe firmware voor de Sony PlayStation 4 die morgen wordt uitgebracht, is het mogelijk om een aantal handige, maar ook toffe dingen te kunnen doen met je PS4. Je kunt je spelcomputer nu in standby-modus zetten terwijl je de game aan laat staan en wanneer je weer verder wil gaan met spelen, doe je de PS4 aan en start je de game op. Je gaat dan direct verder waar je gebleven was, zonder dat je eerst allerlei lange startanimaties langs moet gaan en de game van vooraf aan moet opstarten. Dit is al langer mogelijk op de Xbox One.

Daarnaast is het mogelijk content direct op te slaan op een externe harde schijf. Je kunt nu een complete back-up van je systeem maken – inclusief je instellingen, opgeslagen data, screenshots van spellen, patches en downloads. Nu was het al eerder mogelijk bepaalde data te back-uppen, maar alleen wanneer je een usb-apparaat direct op de PlayStation 4 aansloot. Alle andere data, die je niet offline kon opslaan, moest je dan maar opnieuw downloaden. Op zich een slim systeem, maar niet eentje die erg gebruiksvriendelijk of snel werkte.

Met firmware-update 2.50 is het straks ook mogelijk sneller vrienden op het PlayStation Network te vinden via hun Facebook-connecties en kun je nu sneller meedoen met speelsessies of (bestaande) parties van je vrienden. Ook kun je nu je trophy-informatie delen via Facebook, Twitter en de interne berichtendienst van PlayStation via de deelknop op de PlayStation-controller en zijn er nog enkele opties met betrekking tot het zelf instellen van de knoppenindeling. Bovendien kun je nu direct video’s uploaden naar Dailymotion, die meer op games inzet.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.