Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Piraten dol op derde seizoen House of Cards

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2015, 9:56 CategorieStreamingdiensten

Uit onderzoek blijft dat er honderdduizenden mensen het derde seizoen van House of Cards illegaal hebben bekeken afgelopen weekend. Het gaat nu om meer kijkers dan met seizoen twee het geval was.

House of Cards seizoen 3 populair onder piraten

Het is goed mogelijk dat je het afgelopen weekend niets anders gedaan hebt dan naar het derde seizoen van House of Cards te hebben gekeken. Dan ben je niet de enige: uit cijfers van Excipio, een website die probeert piraterij in kaart te brengen, blijkt dat bijna 700.000 mensen de dertien afleveringen illegaal hebben gedownload binnen 48 uur. Dat zijn twee keer zo veel mensen als bij het tweede seizoen het geval was. Netflix geeft zelfs nooit kijkcijfers vrij, dus we kunnen het helaas nergens mee vergelijken.

Sowieso staan China en de Verenigde Staten in de top tien, gevolgd door India en Australië. Maar het meest opmerkelijke aan die top tien is dat de helft van de landen, China India, Australië, Polen en Griekenland, nog geen toegang hebben tot Netflix: de videostreamingdienst is nog niet in die landen gelanceerd. Dus in dit geval zit er een gouden rand aan deze cijfers. Aan de ene kant is het vervelend dat Netflix het nog steeds moet opnemen tegen piraterij, maar aan de andere kant geeft dit aan dat haar shows populair zijn.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Netflix zich laat leiden door piraterij. Zo kwam het al eerder voor dat de dienst ervoor koos Prison Break in het Nederlandse assortiment te plaatsen, aangezien die show zo populair is bij Nederlandse piraten. Bovendien is er wat voor te zeggen dat illegale downloaders vaak Netflix of HBO omarmen als het gaat om series kijken: iedere keer op zoek moeten gaan naar goede torrents kan vervelend zijn, dus is het maar wat handig als je een videostreamingdienst tot je beschikking hebt (even los van Popcorn Time).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.