Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips presenteert tweede generatie Android-televisies

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2015, 12:51 CategorieLcd en led tv's

Philips wil tweederde van de televisiemodellen voor 2015 voorzien van de nieuwste Android TV-versie, te beginnen bij de 5500-serie. Het betreft hier dus alle UHD-tv’s en HD-modellen vanaf de 5500.

Tweede generatie Android TV op gros nieuwe Philips-televisies

Op twee derde van de nieuwe Philips Smart TV’s voor 2015, vind je straks Android TV op terug. Dat betekent dat je niet alleen toegang hebt tot het Philips Smart TV-platform, maar ook de Google Play Store. Naast de vele apps van beide platformen die geoptimaliseerd zijn voor gebruik op een televisie, vult het brede scala aan on-demand streamingdiensten het reguliere tv-aanbod aan. Bovendien bevatten te tv’s krachtige multicore-chipsets die games spelen mogelijk maakt – of je ze nou downloadt of uit de cloud haalt.

philips-android-tv-5500-groot

Daarnaast krijgen de tv’s ook Ambilight, inclusief een speciale Gaming Mode. Philips zet dus goed in op de gamesmarkt. Alle UHD-modellen worden straks aangedreven door het besturingssysteem van Google, net als de full HD-tv’s uit de 6500-serie, maar het begint al met de iets goedkoper geprijsde 5500-serie; er zullen er spoedig meer volgen. De Philips tv’s met Android TV worden voorzien van 8GB of 16GB intern geheugen, afhankelijk van het model. Mocht dit niet genoeg ruimte zijn, dan kun je een usb-stick aansluiten voor meer opslagruimte.

Helaas geldt deze update niet voor de 2014-line-up, maar de 2015-modellen worden wel de komende drie jaar ondersteund met updates. Overigens gaat Philips samenwerken met speluitgevers Electronic Arts en Gameloft, om die doorgaans mobiele games te optimaliseren voor het grote scherm. Onze hoofdredacteur Martijn publiceert later een artikel over de complete Philips-line-up voor 2015, waarin hij onder andere ingaat op de Philips 6400, 7100 en 7600 UHD-tv’s en de 6300 en 6500-televisies met de Perfect Pixel HD-engine.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.