Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Paradigm lanceert Prestige-serie luidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2015, 14:16 CategorieLuidsprekers

Paradigm brengt de nieuwe Prestige-serie luidsprekers op de markt. De fabrikant combineert met deze serie naar eigen zeggen een nieuw en krachtig uiterlijk met aandacht voor de kleinste details.

Dankzij nieuwe technologieën, zoals de Geperforeerde Fase-reine (PPA) Tweeter Lens, die de delicate X-PAL tweeterdome beschermt en als fase plug fungeert, waardoor uit-fase frequenties worden geblokkeerd, is een verhoogde output en een groter bereik mogelijk. Dit alles ten behoeve van een nog natuurlijker hoog met meer details. Ook de gepatenteerde Active Ridge Technology (ART) surrounds, welke in eigen huis worden gemaakt en direct aan de conus worden gegoten, maken grotere uitslagen mogelijk in vergelijking tot drivers met standaard surrounds. Hierdoor neemt de output toe met 3dB.

Prestige behuizingen worden speciaal ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd in Canada om de audioprestaties te verbeteren. Ze zijn gemaakt van zwaar, niet-resonerend ¾-inch MDF plaatmateriaal van hoge kwaliteit met optimaal geplaatste inwendige verstevigingen en een verbeterd 1-inch MDF baffle ontwerp. De achterwaarts gemonteerde tweeter en driver behuizing verbergt de baffle hardware aan de voorzijde volledig. De drivers zijn trillingvrij gemonteerd op een versterkte 1-inch MDF baffle, die de stijfheid vergroot en de sterkte van behuizing verbetert, waardoor ongewenste kastresonanties die zouden kunnen interfereren met het geluid, worden geëlimineerd. De dunne en akoestisch transparant grille hecht magnetisch aan de baffle.

Paradigm-prestige

De vloerstaande modellen beschikken over stijve en zware gepolijste bodemplaten van roestvrij staal en aluminium, die trillingen isoleren en elimineren. De bodemplaten zijn voorzien van omkeerbare kegels/spikes voor harde en zachte vloerbedekking. Prestige kasten zijn gefineerd me walnoot hardhout en worden aangeboden in een verscheidenheid aan afwerkingen: ‘Walnut’ en ‘Black Walnut’ hebben een effen satijnen afwerking met duidelijke houttekening. ‘Midnight Cherry’ en ‘Piano Black’ zijn voorzien van een met de hand gepolijste, hoogglans afwerking.

De Paradigm Prestiges zijn nu leverbaar bij de audio vakspeciaalzaak vanaf 899 euro voor de monitor uitvoering (15B) en vanaf 1.699 euro (75F) voor de kleinste vloerstaander. De line-up bestaat uit een monitor, drie vloerstaande modellen, twee centerkanaalluidsprekers, een surroundluidspreker en een tweetal op kortere termijn te introduceren actieve subwoofers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.