Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nvidia kondigt GRID-streamingdienst aan voor Shield-settopbox

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2015, 9:15 CategorieGaming

Naast de aankondiging van de Nvidia Shield die wordt aangestuurd door Android TV, kondigt Nvidia ook GRID aan: een gamestreamingdienst. De dienst is in staat games in 1080p en 60fps te streamen naar de Shield.

Nvidia kondigt GRID aan: een streamingdienst voor games

Tijdens een presentatie op de Game Developers Conference in San Francisco heeft Nvidia niet alleen de Shield gepresenteerd, een krachtige Android TV-settopbox, maar ook de streamingdienst GRID (die wel al kennen van de Nvidia Shield Tablet). De dienst is straks in staat games in 1080p op 60fps te weergeven. Hoewel er nog geen prijzen bekendgemaakt zijn, weten we wel dat Nvidia voornemens is een gratis en premium abonnement aan te kondigen. Wanneer de dienst lanceert, zijn er tenminste vijftig games beschikbaar.

Naast een abonnement, waarbij je waarschijnlijk met de betaalde versie kunt gamen wanneer je maar wil, is het ook mogelijk games te kopen via de dienst. Zo kwam de aankomende game Batman: Arkham Knight al voorbij op de foto’s in de presentatie; die game kost je straks 59.99 dollar. Het mooie aan deze dienst is dat Nvidia deals heeft gesloten met verschillende speluitgevers en dat je daardoor straks kunt verwachten dat ‘veel games’ tegelijkertijd worden uitgebracht op de bestaande spelcomputers en de GRID-streamingdienst.

Er blijven nog wel een hoop vragen over. Wanneer komt dit naar Nederland? Wat gaat het ons kosten? En welke games kunnen we wel en niet verwachten? Maar belangrijker nog: wat betekent dit voor de toekomst van gaming in het algemeen? Game streaming heeft tot nu toe… wisselende successen gehad. OnLive probeert het nog steeds, maar komt niet echt van de grond (mede dankzij een achterhaalde bibliotheek) en we moeten nog maar afwachten wat PlayStation Now gaat brengen. Het is hoe dan een ook interessante ontwikkeling.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.