Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nvidia kondigt 4k Android TV-box Shield aan

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2015, 9:01 CategorieGaming

Nvidia heeft tijdens de Game Developers Conference de Nvidia Shield Android TV-settopbox aangekondigd, met ondersteuning voor 4k. De Nvidia Shield wordt aangedreven door de Tegra X1-processor.

Nvidia Shield Android TV-settopbox met Tegra X1-chip

Daar is hij dan: de Android TV-settopbox genaamd de Nvidia Shield. De Nvidia Shield biedt ondersteuning aan 4k 60Hz-videosignalen en heeft alleen daar al een flinke voorsprong mee op de concurrentie. De Shield wordt aangedreven door de Tegra X1-processor, met hulp van een 256-core Maxwell-gpu, en kan alles wat Android TV momenteel kan, zoals video’s streamen en games spelen, maar dan net een beetje meer. In vergelijking met de Nexus Players is de Nvidia Shield-settopbox ruim drie keer krachtiger qua hardware.

De Nvidia Shield wordt tevens voorzien van een optionele afstandsbediening, met een dedicated knop voor stemcommando’s. Mocht je het apparaat willen gebruiken om te gamen, dan kun je daarvoor de controller van de Nvidia Shield Tablet gebruiken. Nvidia belooft dat er topgames op zullen uitkomen, waaronder ietwat aangepaste versies van Borderlands: The Pre-Sequel, Crysis 3 en Doom BFG Edition. Dit zijn slechts voorbeelden van lokale games; sommige games bevinden zich namelijk ook in de cloud.

nvidia-shield-remote

Naast de Nvidia Shield kondigt de fabrikant namelijk ook de GRID-gamestreamdienst aan, een dienst die al verkrijgbaar is op de Nvidia Shield Tablet. Wanneer de Shield naar Nederland komt, is helaas nog niet bekendgemaakt. Wel weten we dat het apparaat in mei naar Noord-Amerika komt en daar 199 dollar gaat kosten – inclusief een controller die normaliter 60 dollar kost. Naast de bovenstaande specs, krijgt de Shield ook 3GB aan werkgeheugen (ter vergelijking: de Xbox 360 heeft 512MB aan werkgeheugen) en 16GB intern geheugen.

  • Delen:

Reacties

  1. Max
    04 januari, 2016 om 9:51

    Eindelijk een echt merk dat zich op dit soort boxen richt en meteen 4K.
    Ziet er zeker goed uit maar nog steeds moeilijk in Nederland verkrijgbaar helaas.

    i.c.m. met Kodi zou dit ook in Nederland een knaller moeten worden eigenlijk.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.