Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo onthult volgend jaar nieuwe game console

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2015, 11:00 CategorieGaming

Nintendo heeft dinsdag laten weten volgend jaar een nieuwe spelcomputer te willen aankondigen. Helaas is er nog niets over bekendgemaakt en weten we dus ook niet wat we ervan kunnen verwachten.

Nintendo werkt aan opvolger Wii U

Nintendo is nog niet van plan om af te stappen van nieuwe gaming hardware, zelfs na de tegenvallende verkopen van de Wii U. Die spelcomputer wil maar niet van de grond komen, ondanks gamereleases als Mario Kart 8 en Super Smash Bros. for Wii U. Het weerhoudt Nintendo er echter niet van het te blijven te proberen, met nieuwe, zogenaamde dedicated gaming hardware: een spelcomputer die in eerste instantie gericht is op videogames en niet zozeer op de multimediale kwaliteiten, waar de PS4 en XOne om bekend staan.

Op een persconferentie die Nintendo dinsdagochtend Nederlandse tijd heeft gehouden, geeft het bedrijf aan aan dedicated gaming hardware te werken, waarvan volgend jaar het nieuwe concept getoond wordt. Waarschijnlijk gebeurt dit tijdens een Nintendo Direct-presentatie, aangezien Nintendo de afgelopen jaren alle aankondigingen heeft gedaan via deze webshow. Het project leeft bij de codenaam Nintendo NX. Nintendo ziet zichzelf tegenwoordig als een ecosysteembouwer, vergelijkbaar met Google en Microsoft.

Waar die opmerking vandaan komt? Eerder kondigde Nintendo al aan eind dit jaar smartphone- en tablet-games te gaan maken en wil in combinatie met die smart devices, nieuwe, interessante gameplay aan gaan bieden. Wat Nintendo allemaal precies van plan is, moeten we dus nog even afwachten. Wat in elk geval duidelijk is, is dat de aandeelhouders tevreden zijn over de plannen van de Japanse gamegigant, aangezien het aandeel goed gestegen is sinds deze nieuwe aankondigingen. De tijd zal ons leren wat Nintendo van plan is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.