Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo: Geruchten over Zelda-serie op Netflix kloppen niet

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2015, 19:24 CategorieStreamingdiensten

De directeur van Nintendo heeft in een interview aangegeven dat de geruchten over een Zelda-serie op Netflix niet kloppen. De informatie uit het oorspronkelijke artikel is niet gebaseerd op correcte informatie, geeft Nintendo aan.

Toch geen The Legend of Zelda-serie op Netflix?

Satoru Iwata, de directeur van de Japanse gamesmaker Nintendo, heeft aangegeven dat de geruchten over een The Legend of Zelda-serie die zou worden geproduceerd door en uitgezonden op Netflix, niet kloppen. Iwata geeft aan dat de directeur op dit moment niets nieuws te melden heeft met betrekking tot het uitlenen van de rechten voor een dergelijke serie of film, in welke context dan ook. Wel heeft de directeur tenminste gezegd dat het originele artikel, onze bron, niet gebaseerd is op de correcte informatie. Heeft dat een dubbele betekenis?

Het kan betekenen dat Nintendo toch wel met een serie bezig is, maar bijvoorbeeld niet met Netflix. Ook schijnt de serie eenzelfde ervaring aan te moeten bieden als Game of Thrones, maar dat kan bijvoorbeeld ook weer een andere serie zijn. Zijn uitspraak is nergens definitief in, behalve in het feit dat de oorspronkelijke informatie niet gebaseerd is op de correcte info. Waren er dan wellicht alleen onderhandelingen? Niemand die het momenteel weet – alleen Nintendo weet zeker of er nu wel of geen Zelda-serie op komst is.

In The Legend of Zelda speel je met een personage genaamd Link. Dit personage is normaliter een jongetje (maar kan in de aanstaande game net zo goed een meisje zijn) die de prinses Zelda moet redden uit de handen van het kwaad (vaak Ganon of Ganondorf). Link spreekt zelf niet, omdat het de illusie kan breken dat de speler Link is én vormgeeft (als het ware de link tussen de speler en het spel); maar daardoor heeft het personage nooit een backstory of diepere motivaties gekregen – het is onderdeel van de Zelda-ervaring die zelf te maken en te voelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.