Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix-kijker keek House of Cards S3 langzamer dan gedacht

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2015, 11:20 CategorieStreamingdiensten

Volgens een onderzoeksbureau heeft slechts 0.34 procent van de Netflix-abonnees alle dertien afleveringen van het derde seizoen van House of Cards in het eerste weekend gekeken.

House of Cards S3 wordt toch niet zo snel bekeken

Hoewel er wereldwijd heel veel mensen uitkeken naar de release van het derde seizoen van House of Cards seizoen 3 (wij op de redactie konden tegen het einde van februari aan ook niet meer wachten) en er ook een groot gedeelte claimde de serie in het eerste weekend te zullen kijken, blijken nieuwe cijfers het laatste statement onderuit te halen. Uit onderzoek van social media-expert Spredfast blijkt namelijk dat slechts 0,34 procent van het aantal Netflix-abonnees de serie in het eerste weekend bekeken hebben. Over de downloaders is niets bekend.

Spredfast is een onderzoeksbureau dat op de sociale media bijhoudt wie wat over welke serie meldt. Sinds de dag dat Netflix de datum voor het derde seizoen van House of Cards aankondigde, zijn er 784,112 tweets voorbij gekomen over de serie. Dit bureau kan dus een beeld schetsen van het aantal mensen die de serie bekeken heeft en op welk tijdstip. Van die 0,34 procent heeft volgens Spredfast elf procent de serie al op vrijdag, 35 procent op zaterdag en 54 procent op zondag al helemaal uit gekeken. In totaal gaat het om 12 uur aan content.

Hoewel Netflix er al vlug bij was met het omarmen van 4k-content, zoals de serie Marco Polo, zit het bedrijf niet stil en denkt het alweer aan de volgende stap in de ontwikkeling: 6k-video. Het complete derde seizoen van de populaire politieke serie is in 6k opgenomen en klaargestoomd – maar de videostreamingdienst zendt het uit in het 4k-formaat. Het schijnt zelfs dat de grafische effecten in 6k zijn verwerkt, wat een behoorlijk unieke zet is: meestal worden die effecten in een lagere resolutie gemaakt, omdat dit het productieproces versimpelt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.