Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nederlandse dienst wil Spotify voor games worden

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2015, 17:29 CategorieStreamingdiensten

Niet alleen diensten voor het streamen van films en series schieten als paddenstoelen uit de grond, ook voor games zien steeds meer bedrijven mogelijkheden. Utomik is een Nederland bedrijf, gevestigd in Eindhoven, dat naar eigen zeggen de Spotify van games wil worden. Voor 10 euro per maand kunnen spelers ‘onbeperkt’ gamen.

Utomik wil zich gaan profileren als dé dienst voor verfende gamers, die voor 10 euro per maand de games uit het aanbod mogen spelen. Maar, hier moet bijgezegd worden dat de allernieuwste games buiten het abonnement vallen, hier moet apart voor betaald worden. Utomik geeft aan contracten voor 80 games gesloten maar welke precies is vooralsnog onduidelijk. Op de website van het bedrijf zijn games van onder meer 2K Games, Ubisoft en Bethesda zichtbaar.

Hoewel Utomik de Spotify voor games wil worden kunnen games niet gestreamd worden zoals bij concurrerende diensten als OnLive en PlayStation Now het geval is. De dienst maakt het mogelijk games te downloaden en op een pc te installeren en er moet dus aan minimale vereisten qua hardware voldaan worden. Momenteel bevindt Utomik zich nog in een testfase en wordt op kleine schaal getest. Binnenkort wil het bedrijf aanmeldingen accepteren waardoor op grotere schaal getest kan worden. Wanneer de dienst officieel gelanceerd wordt is nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.