Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Meerdere artiesten eigenaar van streamingdienst Tidal

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2015, 9:50 CategorieStreamingdiensten

Rapper Jay Z heeft de muziekstreamingdienst Tidal officieel opnieuw gelanceerd, samen met een aantal andere, populaire artiesten. Artiesten zoals Madonna, Rihanna en Kanye West zijn tevens mede-eigenaar van de dienst.

Tidal opnieuw gelanceerd

Jay Z heeft de muziekstreamingdienst Tidal officieel opnieuw gelanceerd. Deze dienst wordt in de markt gezet met de boodschap dat het nu eens anders moet (en met anders wordt bedoeld dat muzikanten er nu wel geld aan zouden verdienen). Coldplay, Rihanna, Daft Punk, Alicia Keys, Calvin Harris, Jack White, Madonna, Usher, Arcade Fire, Deadmau5 en Beyoncé zijn samen met Jay Z verantwoordelijk voor de dienst, aangezien iedereen een aandeel binnen het bedrijf heeft en dus mede-eigenaar is geworden.

Tidal wordt nu ingezet om tegen grootmachten zoals Spotify op te treden. Spotify hanteert nog steeds het advertentieverdienmodel, waardoor je geen abonnement op de dienst hoeft te hebben om de muziek te kunnen luisteren. Tot woede van artiesten die hun muziek bij de dienst weghalen, zoals Taylor Swift (die haar muziek via Tidal beschikbaar stelt). Tidal belooft artiesten meer uit te betalen, door het maandabonnement te verdubbelen naar twintig euro per maand. Desondanks introduceert de dienst nu ook een tien euro-abonnement.

Met dat goedkopere abonnement krijgen artiesten het normale rendement. Het verschil voor de consument is dat het duurdere abonnement high quality audio aanbiedt in het FLAC-formaat, terwijl het goedkopere abonnement dezelfde kwaliteit als Spotify heeft. Maar wat er ook gebeurt: er komt geen gratis versie, want daar schieten de muzikanten en bands niets mee op. Of Tidal het gaat redden met de goedkeuring van zo veel populaire muziekmakers, is nog maar de vraag. Binnenkort gaan we de dienst aan een test onderwerpen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.