Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG verlaagt prijs 55EC930V oled tv naar 2.999 euro

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2015, 16:31 CategorieOled tv's

Goedkoop kunnen we oled tv’s nog lang niet noemen maar LG werkt er wel hard aan om de modellen een stuk betaalbaarder te maken. De Koreaanse fabrikant laat vandaag weten dat de 55-inch 55EC930V oled tv verlaagd wordt in prijs, naar 2.999 euro.

Nu moet hier bijgezegd worden dat verschillende winkels de 55EC930V al voor minder dan dat aanbieden. De laagste prijzen liggen rond de 2.500 euro. Een lagere adviesprijs betekent mogelijk echter ook dat deze prijzen verder zakken. De kans is aanwezig dat we voor het eerst een oled tv van LG voor minder dan 2.000 euro kunnen kopen.

De LG 55EC930V is een oled tv met een strak design en de nieuwste features. Zo heb je onder meer toegang tot het webOS-platform van de Koreaanse fabrikant en wordt de Magic Remote afstandsbediening meegeleverd. De tv is voorzien van een full hd-resolutie en de speakers zitten, in tegenstelling tot de high-end modellen, verwerkt in de behuizing van de tv zelf. Ook is de televisie voorzien van vier HDMI-poorten, ingebouwd WiFi en natuurlijk het kenmerkende gebogen scherm.

LG-55EC930V-2

Met de door LG ontwikkelde WRGB technologie heeft het bedrijf naar eigen zeggen een sleutel gevonden tot lagere productiekosten van oled televisies. Om aan de groeiende vraag te voldoen werden buiten Korea zes productielocaties toegevoegd, onder andere in Polen. Daarnaast heeft haar zusterbedrijf LG Display in 2014 700 miljoen Won en dit jaar 800 miljoen Won geïnvesteerd om de voorsprong op competitie verder uit te kunnen bouwen.

Later dit jaar brengt LG meerdere nieuwe oled tv’s op de Nederlandse markt. Alle nieuwe modellen vind je in de 2015 LG oled tv line-up.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.