Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Komt HBO Now ook naar Android?

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2015, 9:37 CategorieStreamingdiensten

De verwachting is dat HBO straks ook beschikbaar is op het platform van Google: Android. Maar niet voordat de deal met Apple is afgelopen: deze duurt slechts drie maanden, dus daarna staat de opties weer open.

HBO Now exclusief voor Apple TV

Toen HBO bekendmaakte met een losse abonnementendienst te komen, genaamd HBO Now, was het internet collectief blij. Want, wat was nu het geval, je hebt geen televisieabonnement meer nodig voor het ontvangen van de dienst. Dat betekent de vrijheid om de kabel door te knippen en alleen te teren op de diensten die jij wil. Hoe verrassend was het dan ineens toen Apple aankondigde met HBO te gaan samenwerken, om HBO Now voorlopig exclusief op Apple TV te lanceren? Daar gaat je keuzevrijheid weer, dacht we.

Dus heb je geen Apple TV thuis staan en ook geen iOS-producten liggen, dan kun je nog steeds niet profiteren van HBO Now. Maar, zo blijkt nu, die deal met Apple duurt maar drie maanden. Daarna staan alle opties nog open en kan het zomaar zijn dat we HBO Now ook kunnen ontvangen op onze Android-apparaten (mits je een abonnement van 14,99 dollar per maand af sluit). Dit kan natuurlijk ook inhouden dat HBO Now naar een hoop andere platformen komt, maar Android is voorlopig even de meest belangrijke.

Waarom? Omdat Google een I/O-presentatie geeft, vlak voordat de deal van drie maanden tussen HBO en Apple is afgelopen. Mogelijk krijgen we dus een verrassing tijdens die presentatie, waarin Google plannen bekendmaakt voor de komende maanden, in de vorm van HBO Now voor Android. Helaas is nog niet duidelijk wanneer we dan de dienst kunnen ontvangen op een Android-smartphone of -tablet, aangezien er nog geen releasedatum is aangekondigd voor Nederland. Wij houden in elk geval de vingers gekruist.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.