Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

House of Cards was al in 6k opgenomen

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2015, 10:14 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft het derde seizoen van House of Cards in 6k opgenomen, met oog op de toekomst, terwijl het de content in 4k uitzendt. Eén aflevering van House of Cards in 6k is 5,5TB groot, wat neerkomt op 5500GB.

Derde seizoen House of Cards klaar voor de toekomst

Hoewel Netflix er al vlug bij was met het omarmen van 4k-content, zoals de serie Marco Polo, zit het bedrijf niet stil en denkt het alweer aan de volgende stap in de ontwikkeling: 6k-video. Het complete derde seizoen van de populaire politieke serie is in 6k opgenomen en klaargestoomd – maar de videostreamingdienst zendt het uit in het 4k-formaat. Het schijnt zelfs dat de grafische effecten in 6k zijn verwerkt, wat een behoorlijk unieke zet is: meestal worden die effecten in een lagere resolutie gemaakt, omdat dit het productieproces versimpelt.

Ook betekent het renderen van 6k-effecten een veel groter bestand om op te slaan op de servers. En dat zien we terug in het bestandsformaat van een enkele aflevering uit seizoen drie van House of Cards: die zijn namelijk 5,5TB groot, wat neerkomt op 5500GB. Deze afleveringen staan momenteel opgeslagen in een archief, totdat de televisies, spelcomputers, mediaboxen en andere media-apparaten überhaupt 6k kunnen uitzenden. Mogelijk kijken we dus House of Cards seizoen drie in de toekomst in veel betere kwaliteit (terwijl er niets mis is met 4k).

Nee, er is niets mis met 4k, behalve het feit dat de consument de televisies die deze kwaliteit kunnen verwerken nog moeten omarmen. Momenteel heeft het gros van de consument een full hd-tv staan, waardoor je het verschil tussen full hd-, qhd- en 4k-content nog niet echt goed kunt zien. Bovendien zagen we tijdens de afgelopen CES 2015-beurs al een enkele televisie voorbijkomen met een 8k-resolutie, maar dat is echt nog toekomstmuziek. We zijn benieuwd waar Netflix nu mee bezig is en of het de nieuwe standaard kan zetten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.