‘HBO komt in april met eigen streamingdienst’

05 maart 2015 1 Minuut 0 Reacties
hbo-logo

Streamingdiensten schieten als paddenstoelen uit de grond en dus kunnen ook de grote spelers in de markt van films en series niet achterblijven. Volgens nieuwe geruchten komt ook betaalzender HBO binnenkort met een eigen streamingdienst. Deze zou in april zelfs al live moeten gaan.

Volgens de bronnen van de International Business Times wil HBO het nieuwe seizoen van de populaire serie Game of Thrones gebruiken om een eigen streamingdienst te lanceren. De dienst moet het voor het eerst mogelijk maken om een abonnement bij HBO zelf af te sluiten, in plaats van bij een kabelprovider. Het wordt dan waarschijnlijk mogelijk om series en films van HBO te streamen naar alle apparaten in huis, waaronder smartphones, tablets en smart tv’s.

De dienst gaat volgens de bronnen HBO Now heten en moet in de VS 15 dollar per maand gaan kosten, vergelijkbaar met wat we in Nederland maandelijks moeten betalen voor een abonnement op de zender. Hiervoor krijg je onbeperkt toegang tot het aanbod van HBO. Of de betaalzender het aanbod uitbreidt met content van andere zenders of studio’s is niet duidelijk. Wel zou het bedrijf al in gesprek zijn met Apple om de dienst van de Apple TV aan te bieden. Of en wanneer HBO Now naar Nederland komt is vooralsnog onduidelijk.

Via IBT

Reacties (0)