Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Game of Thrones S5 wordt wereldwijd tegelijkertijd uitgezonden

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2015, 9:13 CategorieStreamingdiensten

De videostreamingdienst HBO heeft bekendgemaakt dat het vijfde seizoen van Game of Thrones wereldwijd tegelijkertijd wordt uitgezonden. We hoeven dus in Nederland niet die extra dag te wachten.

Game of Thrones begin in april aan seizoen vijf

Game of Thrones-fans in Nederland kunnen opgelucht ademhalen. De videostreamingdienst HBO heeft namelijk bekendgemaakt dat het vijfde seizoen van de populaire middeleeuwse serie straks elke week, wereldwijd, tegelijkertijd wordt uitgezonden. Er is wel één nadeel en dat is de tijd waarop de nieuwe aflevering wordt uitgezonden. HBO heeft, in Noord-Amerika, gekozen voor de tijden 9 p.m. ET/PT (Eastern Time / Pacific Time). Dat betekent dat de serie om drie uur ’s nachts hier in april in première gaat.

Dan baseren we ons op de Eastern Time, die zes uur scheelt met Nederland. Tussen de Eastern Time en Pacific Time zit ook weer drie uur verschil en als we ons daarop zouden baseren, dan wordt Game of Thrones zes uur in de ochtend uitgezonden. In beide gevallen zijn dit voor Europa niet de meest ideale tijden. Het kan overigens ook nog zijn dat we Game of Thrones mogelijk ook om negen uur in de avond ontvangen op 12 april, maar voorlopig lijkt het erop dat je wakker moet blijven of je wekker moet zetten.

HBO heeft in de afgelopen jaren de tijden tussen het uitzenden van populaire series aldoor weten te verkleinen, met als doel het tegengaan van piraterij, natuurlijk. Game of Thrones is vier jaar één van de meest gedownloade series op het internet en met het kleiner maken van het gat tussen Noord-Amerika en de rest van de wereld, wil de dienst overbrengen dat het net zo gemakkelijk is de series via HBO te kijken. Even los van die rare tijden, want je kunt er natuurlijk voor kiezen de shows op te nemen of later terug te kijken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.