Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Cross-platform gaming komt naar Xbox, Windows en mobiel

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2015, 9:31 CategorieGaming

Microsoft heeft op de Game Developers Conference aangegeven te werken aan een cross-platform-ecosysteem voor Xbox, Windows en mobiel. Dat betekent dat je straks één keer een bepaalde game koopt en op meerdere platformen kunt spelen.

Eén game kopen, overal kunnen spelen

Tijdens een presentatie op de Game Developers Conference in San Francisco heeft Xbox-baas Phil Spencer bekendgemaakt dat Microsoft een nieuwe ecosysteem voor gaming wil introduceren voor zijn eigen platformen: cross-platform games. Dat zijn games die je één keer koopt en daarna op meerdere platformen, waaronder Xbox, Windows en mobiele apparaten, kunnen worden gespeeld (mits de engine van de game dit natuurlijk toelaat). Sony heeft dit al langer en heeft inmiddels een indrukwekkende bibliotheek met cross-platform-titels.

Binnenkort lanceert Microsoft nieuwe tools voor Xbox Live (de online gamingdienst) en ID@Xbox (de dienst voor onafhankelijke ‘indie’ ontwikkelaars). Met al die veranderingen moet Microsoft ook aan de basis van die diensten sleutelen en dat houdt in dat je straks, ongeacht het ondersteunende platform, je profiel kunt laden. Je kunt straks dus gewoon inloggen op allerlei apparaten en achievements halen, je vriendenlijst bekijken, berichten sturen en de andere dingen doen die je normaal gesproken met Xbox Live doet.

Bovendien wil Microsoft een speciale, draadloze adapter uitbrengen voor Windows 10, waar spelers gemakkelijk hun Xbox One-controller aan kunnen verbinden. Het wordt tevens mogelijk om ook tegen elkaar te spelen wanneer je niet allebei een Xbox in huis hebt staan. Mochten je vrienden liever op pc gamen en jij liever op je Xbox One en hebben jullie allebei bijvoorbeeld de game #IDARB? Dan is het straks gewoon mogelijk het online tegen elkaar op te nemen. Wanneer dit allemaal van start gaat, is echter niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.