Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ presenteert nieuwe DLP-projector W1350

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2015, 18:20 CategorieProjectors

BenQ heeft een nieuwe digital light processing-projector aangekondigd: de W1350. De fabrikant wil voort borduren op het succes van de W1300, de voorganger van deze nieuwe DLP-projector.

De BenQ W1350 DLP-projector

De fabrikant BenQ wil met de DLP-project W1350 een alternatief aanbieden voor het scherm van je thuisbioscoop. BenQ is voornemens voor te borduren op het succes van het vorige model, de W1300, door nu gebruik te maken van communicatietechnologieën zoals Wireless Full HD (WFHD) en MHL. De thuisbioscoopprojector heeft een 1,5-voudige zoom en projecteert films met een grootte van maximaal 8,25 m/324 inch en heeft een lichtsterkte van 2500 ANSI lumen en een maximaal contrast van 10.000:1.

benq-w1350-groot

Dankzij de DarkChip3 DLP-technologie van Texas Instruments kan de BenQ W1350 heldere beelden projecteren met hogere zwartwaarden. De W1350 biedt bovendien veel flexibiliteit: bevestig de projector aan de wand, aan het plafond of zet hem gewoon op tafel. Het grote verticale bereik van Lens Shift en de horizontale 2D Keystone-correctie zorgen ervoor dat het beeld niet wordt vervormd, ook als de projector niet midden voor het projectievlak staat. Een ander hoogstandje is de ISFccc-certificering (Image Science Foundation).

benq-w1350-groot-2

Met de optioneel verkrijgbare WFHD-kit kan de project tevens draadloos communiceren. De aansluiting van videobronnen zoals blu-ray-speler, pc of spelconsole vindt plaats zonder HDMI-kabel, met een bereik van maximaal dertig meter. De WFHD-kit bestaat uit een transmitter met twee hdmi-ingangen, een hdmi-uitgang en een receiver die via usb met de projector wordt verbonden en zo tegelijkertijd zorgt voor de stroomvoorziening van de receiver. Via de MHL-poort kunnen mobiele apparaten rechtstreeks op de projector worden aangesloten.

Prijs en beschikbaarheid

Naast de complete technische 3D-uitrusting wordt ook een 3D-bril meegeleverd. De W1350 is nu verkrijgbaar voor een prijs van 1249 euro. De optionele WFHD-kit, compatibel met andere BenQ-thuisbioscoopprojectoren, kost 349 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.