Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple wil eigen tv-dienst eind 2015 lanceren’

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2015, 10:48 CategorieStreamingdiensten

Apple wil voor het einde van het jaar een eigen televisiedienst geïntroduceerd hebben. Althans, dat claimen een aantal geruchten. De dienst zou samen met het vernieuwde Beats in juni gepresenteerd moeten worden.

Gerucht: Eind dit jaar verschijnt Apples eigen tv-dienst

Er zijn vaker geruchten over geweest: de videostreamingdienst / online tv-dienst van Apple. Volgens nieuwe geruchten gaat het bedrijf uit Cuptertino de dienst in juni aankondigen, tegelijkertijd met het vernieuwde Beats. De televisiedienst moet 25 zenders gaan bevatten, waaronder CBS, ABC en Fox, en in september 2015 gelanceerd worden op Apple TV en alle iOS-apparaten. Mogelijk worden ESPN en FX ook toegevoegd aan de bibliotheeken het bedrijf zal de kleinere netwerken laten voor wat ze zijn. Disney wordt ook genoemd.

Maar dat laatste is natuurlijk niet vreemd: de bestuursvoorzitter van The Walt Disney Company, Bob Iger, zit ook in het bestuur van Apple en beide bedrijven houden er al jaren een nauwe samenwerking op na. Mogelijk ziet de dienst geen content langskomen van NBCUniversal, aangezien eigenaar Comcast en Apple in de clinch liggen. Over Europa is overigens nog geen woord gesproken en de verwachting is dan ook dat deze streamingdienst van Apple aanvankelijk alleen in Noord-Amerika te bekijken is. We houden het in de gaten.

Eerder kwam al in het nieuws dat HBO en Apple een deal sloten. HBO is natuurlijk vooral bekend als producent van producties als Game of Thrones. Hoewel ze al jaren een app beschikbaar hadden waren deze series alleen te zien voor mensen die ook daadwerkelijk via de kabel provider betaalden voor een HBO-pakket. In april zal HBO echter een nieuwe dienst introduceren; HBO Now. Dit is een abonnement van 14,99 dollar per maand en vereist geen kabelaansluiting meer. In eerste instantie komt de dienst naar de Apple TV, iPad en iPhone.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.