Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple verlaagt prijs Apple TV en werkt samen met HBO

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2015, 20:52 CategorieMediaspelers

Er zijn bergen Apple-fans die al jaren wachten op een Apple TV, maar meer dan alleen een kastje is er nooit uit Cupertino gekomen. Ook vandaag was er weer een beetje hoop bij analisten en fans maar helaas werd die hoop al snel de kop ingedrukt door Tim Cook; tijdens de eerste minuten van het Apple Event werd meteen duidelijk dat er geen nieuwe Apple TV op het programma stond. In plaats daarvan is de bestaande Apple TV goedkoper gemaakt. Nieuws was er wel in de vorm van een nieuwe exclusieve deal met HBO.

Prijsverlaging Apple TV

In plaats van 99 euro kost de Apple TV (3) nu nog maar 79 euro, en daarmee is het een wel heel aantrekkelijke settopbox, die qua prijs in ieder geval concurrerender dan ooit is geworden. Zeker met een product als de Chromecast op de markt. Het is alweer jaren geleden dat ik op Tablets Magazine het volgende schreef in een cadeautip-artikel:

Mijn absoluut favoriete accessoire (en cadeautip) is de Apple TV 3 (derde generatie). [..] Een Apple TV is een klein zwart kastje dat je via HDMI aansluit op je TV (of computerbeeldscherm). De speakers van je TV (of de speakerset die op je TV is aangesloten) worden dan gebruikt om het geluid weer te geven, je TV zelf wordt natuurlijk gebruikt voor beeld. Mocht je een moderne audioset hebben met een optische audioaansluiting dan zit daar ook een poort voor op de Apple TV 3, maar helaas geen standaard 3.5mm audio aansluiting.

De Apple TV heeft ondertussen een paar vernieuwingen in de interface gekregen en een heel bergje nieuwe apps. Voor de Nederlandse markt zijn de apps echter nog steeds beperkt interessant, maar met zaken als Netflix en de Apple Store voor videoverhuur is er een hoop te zien op het kastje. Vooral als je de voordelen van Airplay daarbij bedenkt (ik kan me niet herinneren dat ik de laatste keer schaatsen keek dit niet via de iPad naar de TV gestuurd werd). Naast video Airplay is het delen van audio (Spotify in mijn geval) ook altijd erg handig en natuurlijk is er dan nog de schermdeel/spiegel-functie.

Een van de meest interessante accessoires voor de Mac, iPad en iPhone is nu dus goedkoper dan ooit.

HBO Now

HBO is natuurlijk vooral bekend als producent van producties als Sex in the City en Game of Thrones. Hoewel ze al jaren een app beschikbaar hadden waren deze series alleen te zien voor mensen die ook daadwerkelijk via de kabel provider betaalden voor een HBO pakket. In april zal HBO echter een nieuwe dienst introduceren; HBO Now. Dit is een abonnement van 14,99 dollar per maand en vereist geen kabelaansluiting meer. In eerste instantie komt de dienst naar de Apple TV, iPad en iPhone. Gebruikers van andere platformen zullen langer moeten wachten op deze nieuwe mogelijkheid. Details over deze deal zijn nog niet bekend.

Het is nog niet duidelijk of en wanneer HBO Now in Nederland beschikbaar zal komen. Voor nu is het een hoopvol gegeven dat een van de meest interessante en originele content-producers hun content voor een digitaler (cable-cutters) publiek gaat ontsluiten.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.