Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Android TV-spelcomputer ZRRO behaalt Kickstarter-doel

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2015, 9:28 CategorieGaming

De Android TV-spelcomputer ZRRO, met een speciale controller, heeft zijn Kickstarter-doel van tweehonderdduizend dollar behaald. De controller is in feite een touchpad en ongeveer net zo groot als een smartphone.

ZRRO: nog een Android TV-spelcomputer

Ongeveer zes dagen geleden dook ineens de ZRRO Android TV-spelcomputer op. Via de website Kickstarter, waar de producenten om een bedrag van tweehonderdduizend dollar vroegen. Nu kun je denken: weer een Android TV-spelcomputer; weer een Kickstarter-campagne; weer een ‘unieke’ gimmick? Of we nu de spelcomputer te kort doen of niet, ZRRO is met nog vier dagen op de klok volledig gefundeerd. Nu kunnen de makers dus even achterover zitten en kijken hoeveel geld ze nog binnenhalen met de resterende tijd.

De unieke gimmick van de ZRRO is de gamepad. Die is ongeveer net zo groot als een smartphone en heeft een speciale touchpad die je duimen tot ruim drie centimeter boven de controller kan meten. Wil je iets selecteren, dan tap je op de gamepad. Wanneer je je duim even op de pad houdt, dan krijg je toegang tot de touchscreen-besturing. Dit betekent in theorie dat alle games voor het Android-platform speelbaar zijn. Niet alleen die ooit voor Ouya of een andere console zijn verschenen, maar ook de reguliere Android-spellen.

Onder de motorkap van de ZRRO vinden we een quadcore processor, geklokt op 2GHz, 2GB aan werkgeheugen en 16GB intern geheugen. Er is ruimte voor een sd-kaart en de console is in staat 4k-video uit te zenden via hdmi. De ZRRO draait nu op Android 4.4 KitKat en moet nog toegang krijgen tot de Play Store en dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het grootste probleem voor de ZRRO is echter dat het een functie aanbiedt dat al op Android-smartphones en -tablets kan. Maar blijkbaar zijn mensen dan nog steeds geïnteresseerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.